Thursday , September 16 2021

DEFINITIVAT 2015. Mai puțin de jumătate din dascăli au obținut notă de trecere. Reacția ministrului Educației

definitivat

Rezultate îngrijorătoare la examenul de definitivat. Nici jumătate dintre dascăli nu au reuşit să ia nota de trecere – adică 8. Doar puţin peste 46% dintre cei care au concurat pentru un post de titular în învăţământul preuniversitar au obţinut această notă.
Rezultatele centralizate de Ministerul Educaţiei arată că 92,78% dintre candidaţii care au susţinut examenul naţional de definitivare în învăţământ au obţinut note peste 5. 46,23% dintre profesorii care au susţinut examenul au obţinut note de cel puţin 8, ceea ce înseamnă că au trecut examenul de definitivat. Este vorba de 3.158 de canditați care au obţinut note pe tronsonul 8 – 10.
Conform metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului naţional de definitivare în învăţământ, candidaţii care au obţinut note peste 8 dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.
Ponderea notelor între 8 şi 10 atinge procente de peste 50% în judeţele Sibiu (59,4), Harghita (57,3), Cluj (56,9), Iaşi (53,5), Covasna (53,1), Timiş (51,3), Mureş (51,1) şi Sălaj (50,9). Valori sub 30% apar în judeţele Giurgiu şi Caraş-Severin (ambele cu 29,2) şi Mehedinţi (25). În Capitală, 55% dintre candidaţi au obţinut note peste 8.
Rezultatele examenului de definitivat sunt disponibile aici.
“Când vorbim de examenul de evaluare națională, bacalaureat, curriculum – toate depind de calitatea dascălilor. Ne dorim dascăli de calitate, avem 3.158 de profesori care au reușit să obțină note peste pragul ridicat de la 7 la 8.
Se corelează aceste aspecte, nu aș cataloga situația ca fiind îngrijoratoare. Faptul că Ministerul Educației este coerent cu cerința de a avea dascăli bine pregătiți e o dovadă de seriozitate, chiar dacă erau mai puțini, trebuie să îi alegem pe acești dascăli care sunt și profesiniști și au vocație pentru meseria de dascăli.”

Vezi si

CCR va judeca sesizarea premierului Cîțu pe tema moțiunii după congresul PNL, în 28 septembrie

Mai exact, decizia va fi anunțată în 28 septembrie, când a fost fixat termenul pentru …