Saturday , January 28 2023

Declarații suburbane în Parlament. USR a părăsit ședința

bacalbasa

Scandal în Parlament între doi parlamentari, de Vaslui și de Galați, pe tema „violatorilor din Vaslui”, plecat de la comisia de anchetă a prezidenţialelor din 2009. Nicolae Bacalbașa (PSD, Galați) s-a contrat dur cu Corneliu Bichineț (PMP, Vaslui), dar a atacat-o și pe Raluca Turcan, președintele PNL.
Deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa a lansat, în cadrul dezbaterilor din plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului pe tema comisiei de anchetă a prezidenţialelor din 2009, un atac dur la adresa liderului deputaţilor PNL, Raluca Turcan, căreia i-a spus că va face fractură „dacă mai dă cu labele”, afirmaţia sa fiind urmată de gesturi obscene.
În semn de protest faţă de declaraţia acestuia, parlamentarii USR au părăsit şedinţa de plen.
„Colegul meu de la Vaslui… tot Vasluiul… violuri şi discursuri bune în Parlament oferă Vasluiul! Eu sunt fracţiunea care nu-şi ţine gura din Parlamentul român. S-au făcut eforturi disperate ca Parlamentul să devină o structură minoră, decredibilizată, înspământată și care să-și țină gura. Eu unul nu o să mă las speriat de ameninţările distilate ale doamnei Gurgan, Curcan, îmi scapă, mă scuzaţi, sunt bătrân”, a spus Bacalbaşa de la tribună, în timp ce din sală se auzeau huiduieli.
Preşedintele de şedinţă, deputatul PSD Gabriel Vlase, a intervenit şi i-a cerut lui Nicolae Bacalbaşa să-şi încheie discursul, solicitare de care social-democratul nu a ţinut cont.
Bacalbaşa şi-a continuat atacul la adresa Ralucăi Turcan, iar după ce i-a spus că va face fractură dacă „mai dă cu labele”, apoi a mimat un semn obscen.
„Dă cu labele, vezi că faci fractură, vezi domnişoară că faci fractură şi pe urmă nu mai poţi să… votezi”, a spus deputatul PSD.
Gabriel Vlase i-a închis microfonul şi i-a cerut să meargă în sală.
Deputatul PMP Corneliu Bichineţ a solicitat drept la replică în urma afirmaţiilor lui Nicolae Bacalbaşa, spunându-i acestuia: „Aţi trecut de multe ori, stimate domnule scriitor, prin judeţul Vaslui şi nu v-a stricat nimeni rozeta.”
Anterior Ralucăi Turcan, deputatul Corneliu Bichineț a declarat că „nu e bine să oprim Parlamentul să aibă puterea pe care i-o dă legea, noi putem institui, forma orice comisie de anchetă, ancheta pe oricine.”
Parlamentarii USR au taxat gesturile celor doi şi au părăsit plenul reunit în semn de protest, față de ,,nivelul suburban la care a ajuns Parlamentul”. Nicușor Dan, liderul celor de la USR a anunțat că va cere sancțiuni în comisia de regulament pentru deputații PSD Nicolae Bacalbașa și pentru Corneliu Bichineț, de la PMP.
digi24.ro

Vezi si

CNSU decretează stare de alertă în județul Vrancea din cauza zăpezii

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decretat, sâmbătă, stare de alertă în județul Vrancea …