Friday , October 7 2022

Decizie în premieră pentru justiţia românească

rudel obreja

Înalta Curte îi obligă pe cei de la Arestul Central să îi asigure lui Rudel Obreja, arestat în dosarul Gala Bute, o celulă mai mare şi un spaţiu separat în care să mănânce. Este prima hotărâre de acest gen, după ce mai mulţi arestaţi s-au plâns de condiţiile din spatele gratiilor.
Un judecător de la instanța supremă a constatat că la Arestul Central al Poliţiei Capitalei sunt încălcate drepturile omului. Totul a pornit de la o plângere făcută de Rudel Obreja, fostul preşedintele al Federaţiei Române de Box, aflat în arest preventiv în dosarul Gala Bute.
Acesta i-a spus magistratului că stă într-o celulă cu prea multe persoane şi că nu are un loc special unde să servească masa. Instanţa i-a dat dreptate şi a cerut autorităților ca în cazul lui Rudel Obreja să se respecte normele europene şi anume să aibă în celulă un spaţiu personal de minimum patru pătraţi şi şase metri cubi de aer.
Mai mult, ofiţerii de la Arestul Central trebuie să-i asigure masa, sub pază, într-o sală special amenajată.
Decizia dată de judectori poate fi contestată.
digi24.ro

Vezi si

Un bebeluș prematur aruncat de viu la Maternitatea Polizu a supraviețuit. ”A dat cu piciorul în sac și copilul a început să plângă”. Ginecologul care l-a declarat mort și l-a aruncat într-o tavă este anchetat

Tatăl unui copil născut prematur care a fost declarat mort la naştere şi ”aruncat într-o …