Sunday , April 11 2021

Decizie definitiva: Rodica Stanoiu, fost ministru al Justitiei, a colaborat cu Securitatea

rodica-stanoiu

Fostul ministru al Justitiei Rodica Stanoiu ramane cu verdictul de colaborator cu fosta Securitate, in urma unei decizii de miercuri a instantei supreme.
Decizia Inaltei Curti este definitiva, informeaza Digi 24.
Rodica Stanoiu a fost ministru al Justitiei in Guvernul Adrian Nastase, in perioada 2000-2004. Ea ar fi dat note informative, in perioada 1983-1987, sub pseudonimul “Sanda”.
Rodica Stanoiu afirma, in luna noiembrie 2006, ca dosarul “Sanda” este unul de urmarire si contine 1.600 de pagini, care cuprind perioada 1978-1982.
“Dosarul de informator mi s-a fabricat in perioada 2003-2004, sub guvernarea PSD, la comanda unui vicepresedinte al unui serviciu secret. Radu Timofte (fostul director SRI – n.red.) nu a stiut nimic despre acest lucru”, afirma Stanoiu, adaugand ca si alte dosare de Securitate au fost modificate in aceeasi perioada.
Rodica Stanoiu declara ca cele 18 note informative care i se atribuie nu ii apartin si ca ar fi fost plastografiate, avand drept model scrisul sau din perioada de dupa 1990.
Pe 27 octombrie 2009, Curtea de Apel Bucuresti a admis o solicitare a CNSAS de intocmire a unei noi expertize grafoscopice in procesul in care Rodica Stanoiu a contestat actul CNSAS privind colaborarea ei cu Securitatea.

Vezi si

Cutremur cu magnitudinea de 4,5 grade în Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 4,5 pe scara Richter a avut loc vineri seara, în …

One comment

  1. Sanda , turnatoarea cea vestita , colega de bransa cu Guse,Felix, Paula Iacob.Stanescu,etc , facea pe moralista pe la televiziuni ca si ceilalti ticalosi ,Jura ca ea nu a scris informari. O mizerie de om si ea.