Tuesday , November 30 2021

Decizia în dosarul "Mătuşa Tamara", amânată pentru 15 decembrie

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat pentru 15 decembrie pronunţarea în dosarul “Mătuşa Tamara”, în care sunt acuzaţi fostul premier Adrian Năstase, consilierul acestuia Ristea Priboi şi fostul şef al ONPCSB Ioan Melinescu.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a încheiat în 24 noiembrie cercetarea judecătorească în cazul “Mătuşa Tamara”, anunţând că în 7 decembrie se va pronunţa asupra acuzelor aduse de către Direcţia Naţională Anticorupţie fostului premier Adrian Năstase, consilierului acestuia Ristea Priboi şi fostului şef al Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor (ONPCSB) Ioan Melinescu.
Decizia a fost însă amânată pentru 15 decembrie.
Hotărârea din acest proces va fi prima din cele trei cazuri deferite justiţiei de către DNA în care este acuzat Adrian Năstase, fost prim-ministru şi fost preşedinte al Camerei Deputaţilor.
Adrian Năstase a fost trimis în judecată de către DNA pentru dare de mită, Ioan Melinescu, preşedinte al ONPCSB între anii 2001-2004, pentru sustragere sau distrugere de înscrisuri, luare de mită şi divulgare de informaţii, iar Ristea Priboi, consilier al fostului prim-ministru, fost deputat în perioada 2000-2004, pentru complicitate la luare de mită şi la dare de mită.

Vezi si

107 decese și 1.096 infectări cu coronavirus raportate luni în România

În ultimele 24 de ore, în România au fost înregistrate 1.096 cazuri de persoane pozitive …