Thursday , January 20 2022

Decizia CCR i-a scos pe romani in strada: sute de oameni au manifestat anti si pro Basescu

Vestea ca referendumul a fost validat si ca Traian Basescu se poate intoarce la Cotroceni a fost primita diferit de romani. Cateva sute au iesit aseara in Piata Universitatii si si-au strigat nemultumirea fata de hotararea curtii.
Situatia a devenit insa tensionata atunci cand mai multi protestatari au rupt un gard de protectie din metal si au blocat soseaua.
Iuresul in Piata Universitatii a inceput la orele 21:00, atunci cand mai multi protestatari au daramat gardul de protectie de la marginea trotuarului, ca sa poate ajunge pe bulevard.
Nu a fost nevoie insa de interventia fortelor de ordine, pentru ca oamenii s-au limitat doar la scandari. Si-au exprimat nemultumirea fata de verdictul Curtii Constitutionale si au agitat in aer steaguri si pancarte pe care erau inscriptionate tot felul de lozinci.
Protestul s-a incheiat aproape de miezul noptii. Tot atunci, traficul in zona, pe bulevardul Nicolae Balcescu, a fost reluat.
In Piata Victoriei, in apropiere de sediul Executivului, cateva zeci de oameni au scandat contra guvernului si a premierului Victor Ponta.

Vezi si

Zece asociaţii protestează faţă de hărţuirea unui jurnalist din Brăila de către DIICOT

Zece asociaţii şi organizaţii neguvernamentale au solicitat, miercuri, intervenţia ministrului Justiţiei, a procurorului general, a …