Friday , April 23 2021

De unde venea si unde se ducea Oprea in seara accidentului fatal

accident Gigina

Dupa ce ministrul Gabriel Oprea a fost audiat miercuri la Parchetul Capitalei, au aparut noi informatii referitoare la tragedia din seara zilei de 20 octombrie, cand un politist pe motocicleta din coloana sa oficiala si-a pierdut viata intr-un accident in Bucuresti.
Datele anchetei citate de  Adevarul l arata ca Oprea ar fi avut o intalnire la SRI si ca mergea spre casa cand s-a intamplat tragedia soldata cu moartea lui Bogdan Gigina.
Surse Ziare.com arata insa ca vicepremierul Oprea locuieste intr-o vila din cartierul Pipera, care apare de altfel si in declaratia sa de avere din iunie 2015, asa ca nu se stie ce cauta de fapt pe Bd. Stirbei Voda, venind de la sediul SRI din strada Jandarmeriei (Baneasa).
Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat, miercuri seara, dupa ce a fost audiat aproximativ o ora la Parchetul Capitalei, ca nu a avut “nicio zi de concediu anul acesta” si ca nu a avut “nimic in plus fata de ceilalti ministri de Interne”.
“Eram in timpul serviciului, imi faceam datoria, am declarat procurorilor aceste lucruri. Nu am voie sa spun mai mult decat am declarat.
Nu am avut nimic in plus fata de ce au avut ceilalti ministri de Interne, sunt documente. Nu am avut anul acesta nicio zi de concediu, am muncit de dimineata pana seara intr-un context greu de securitate. Am avut mai multe deplasari, tot timpul pentru a-mi face datoria. In toata activitatea mea de ministru ori vicepremier nu am incalcat vreodata legea”, le-a spus Oprea jurnalistilor.
Gabriel Oprea a trebuit sa le explice procurorilor ce s-a intamplat in seara in care politistul motociclist ce deschidea coloana oficiala a ministrului de Interne a cazut intr-o groapa si a murit.
Soferul lui Gabriel Oprea, precum si consilierul sau au venit marti la Parchetul Capitalei pentru a fi audiati in cazul accidentului din 20 octombrie.
In cursul zilei de marti au fost audiati si ceilalti politisti care faceau parte din coloana oficiala, printre care si ofiterul care s-a ocupat de coordonarea traseului.
Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a deschis un dosar penal in cazul decesului politistului Bogdan Gigina, sub aspectul infractiunii de ucidere din culpa.

Vezi si

Grecia, inclusă pe LISTA țărilor cu risc epidemiologic ridicat​. Cei care vin în România din aceste state intră în carantină

Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă (CNSU) a adoptat joi noua „listă galbenă” cu țările …