Tuesday , November 28 2023

De marţi, vremea se raceste usor

Luni exista toate datele pentru o nouă zi caldă, însorită, cu valori termice de primăvară. Norii aproape că lipsesc de pe cerul tuturor regiunilor, vântul atinge cote cel mult moderate în vestul şi sud-estul ţării, iar în rest, nu se simte, în timp ce maximele continuă să fie generoase.
Avem şi luni toate datele pentru o nouă zi caldă, însorită, cu valori termice de primăvară. Norii aproape că lipsesc de pe cerul tuturor regiunilor, vântul atinge cote cel mult moderate în vestul şi sud-estul ţării, iar în rest, nu se simte, în timp ce maximele continuă să fie generoase.
Vom avea, aşadar, o amiază cu temperaturi de la 14-15 grade în depresiuni până spre primăvaraticele valori de 23-24 de grade în sud-estul ţării.
Şi marţi tot de vreme caldă vorbim. Maximele saltă mult peste ce ar fi normal, aşa că vom avea parte de valori de la 16-17 grade în depresiuni şi nordul Moldovei, până spre 21-22 de grade în Banat şi Lunca Dunării.
Ca aspect însă, lucrurile încep să dea semne de schimbare. Soarele se retrage uşor sub nori în sudul şi estul ţării, unde dimineaţă se aşteaptă ceaţă asociată, foarte probabil, şi cu ceva burniţă.
Miercuri, deşi temperaturile mai scad puţin, vremea tot neobişnuit de caldă se prefigurează. Maximele ne vor aduce între 16 grade la Miercurea Ciuc, Cluj, Târgu Jiu şi Suceava şi 20 la Călăraşi.
Dar norii strâng rândurile şi lasă ploi locale în Oltenia, Banat, Crişana, Maramureş şi vestul Munteniei şi al Transilvaniei. Ceaţa rămâne de actulitate la primele ore ale zilei mai ales în zonele joase din sudul şi sudestul ţării, de unde nici burniţa nu va lipsi.

Vezi si

Gorghiu: Fugarilor li se va adăuga o nouă pedeapsă pentru o infracțiune asimilată celei de evadare

Fugarilor li se va adăuga o nouă pedeapsă la cea existentă, între 6 luni și …