Thursday , April 18 2024

De la 1 noiembrie Poliţia va "vâna" maşinile cu anvelope de vară. Vedeţi aici tot ce trebuie să ştiţi despre cauciucurile de iarnă şi amenzi.

Obligatoriu “M” şi “S” (Mud and Snow)
Specialiştii spun că anvelopele de iarnă îşi păstrează aderenţa la temperaturi scăzute. Astfel, maşina poate înainta pe străzile acoperite de zăpadă si polei. În cazul anvelopelor all season, performanţele acestora lasă de dorit în ambele anotimpuri, cauciucul fiind prea tare, iarna şi prea moale vara.
De altfel, Autoritatea Rutieră Română (ARR) şi Poliţia Rutieră atrag atenţia şoferilor că anvelopele „all seasons” nu ţin locul anvelopelor de iarnă “Acest tip de anvelopă nu poate ţine locul de anvelopă de iarnă. De fapt inscripţia All seasons este una de natură comercială. Ca să fie considerate anvelope de iarnă, acestea trebuie să aibă pe lângă simbolurile M+S, M/S, M-S, M&S (Mud and Snow) (noroi şi zăpadă) şi câteva semne distinctive, precum un fulg de nea şi o creastă alpină”, a explicat, pentru România Liberă, comisarul-şef Florin Pană ofiţer la Direcţia Rutieră. CONTINUARE AICI

Vezi si

Eurobarometru: 74% dintre români spun că intenționează să voteze la alegerile europene

România a înregistrat a doua cea mai mare creștere a intenției de vot la alegerile …