Monday , October 3 2022

De ce par liniștiți prizonierii Statului Islamic înaintea execuției?

prizonier SI

Gruparea Statul Islamic a devenit cea mai vânată organizaţie teroristă din lume după ce a omorât doi cetăţeni americani şi unul britanic. Extremiştii musulmani au înregistrat cele trei decapitări şi le-au postat pe Internet. Multă lume se întreabă însă de ce prizonierii sunt liniştiţi înaintea execuţiei.
Ziaristul francez Didier François, care a fost sechestrat timp de zece zile în Siria de jihadiștii grupării Statul Islamic și a împărțit aceeași celulă cu colegul său de breaslă american James Foley, a încercat să explice de ce prizonierii nu schiţează niciun gest cu câteva clipe înaintea execuţiei.
“Ostaticii nu cred că într-adevăr vor fi executați. Ostaticii Statului Islamic sunt supuși unor acte de tortură psihologică în care se simulează execuția lor, astfel că ei ajung să spere că totuși nu vor avea o asemenea soartă”, a povestit francezul.
Acesta a adăugat: “Simularea execuțiilor nu este singura tehnică de tortură psihologică folosită de islamiștii radicali. Aceştia mai practică înscenarea unor crucificări sau simulări ale înecului”.
Jurnalistul francez, Didier François, fost ostatic în Siria și eliberat împreună cu alți trei colegi în luna aprilie a acestui an.
libertatea.ro
 

Vezi si

Ligia Deca este propusă de liberali pentru postul de ministru al Educației. Ea este consiliera lui Iohannis

Biroul Politic Național al PNL a decis, luni, prin vot, ca Ligia Deca să fie …