Thursday , September 29 2022

Daniel Morar va fi consilierul presedintelui CSM

daniel morar

CSM a acceptat demisia lui Daniel Morar de la şefia Parchetului. Morar va fi consilierul preşedintelui CSM, Oana Schmidt Hăineală.
Prim-adjunctul procurorului general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Daniel Morar, a anunţat, vineri, că a decis să se retragă din această funcţie şi i-a comunicat acest lucru preşedintelui Traian Băsescu.
El a precizat că a renunţat la această “competiţie” pentru că a dorit să îi dea preşedintelui Traian Băsescu “dreptul şi limitele, şi marja de a negocia cu ministrul de Justiţie şi de a obţine pentru vârful DNA-ului, pentru vârful Ministerului Public oameni dintre cei mai buni”.
Morar a spus că va solicita Consiliului Superior al Magistraturii să revoce detaşarea lui în funcţia de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Premierul Victor Ponta a reacţionat, vineri, după anunţul făcut de Daniel Morar privind retragerea de la şefia Parchetului, spunând că este “un gest normal”, iar el îşi exprimă “disponibilitatea de a colabora de urgenţă cu CSM pentru rezolvarea situaţiei de la conducerea Parchetului General”.

Vezi si

14 magazine Auchan, închise temporar. 50 de magazine din țară au fost amendate cu 750.000 lei

Inspectorii ANPC au amendat, în urma controalelor, 50 de magazine Auchan din toată țara cu …