Saturday , July 20 2024

Daniel Chitoiu isi da demisia din PNL: Partidul nu mai exista, este stapanit de haos

daniel-chitoiu

Deputatul Daniel Chitoiu si-a anuntat luni demisia din PNL, acuzand “tradarea electoratului liberal si a membrilor” partidului la congresul desfasurat sambata.
Daniel Chitoiu a spus ca nu poate ramane indiferent la politica de pacalire a membrilor PNL de catre conducere prin tot felul de decizii impuse si aranjate, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.
“Congresul PNL a reprezentat consfintirea tradarii electoratului liberal si a membrilor care au crezut pana in ultima clipa ca partidul nu se va dezice de istoria sa si de valorile liberalismului, pe care le-a reprezentat in Romania de-a lungul a 139 de ani.
Este un moment trist pentru mine, un moment in care trebuie sa ma despart de partidul din care am facut parte atatia ani de zile si alaturi de care am inregistrat succese, dar si esecuri”, sustine fostul ministru al Finantelor si al Economiei in guvernele Ponta.
Acesta spune ca se desparte “cu un gust amar si cu tristete de partidul” in care a crezut si in care s-a inscris deoarece in el se regasea ca liberal.
“Astazi, insa, acel partid nu mai exista din cauza deciziilor luate in ultimul timp de o conducere manata de interese personale. Observ cum un partid cu traditia PNL se dezice de propria istorie politica, de partenerii europeni, dar cel mai important, se dezice de liberalism.
Prin decizia de a demisiona din PNL raman consecvent crezului meu liberal, raman fidel valorilor si principiilor liberale. Nu pot sa raman indiferent la modul in care s-a ajuns sa se faca politica in PNL, o politica in care se incearca pacalirea membrilor PNL de catre conducere prin tot felul de decizii impuse si aranjate de cateva grupulete care isi impart puterea in partid”, a declarat Daniel Chitoiu.
Deputatul a spus ca PNL este in acest moment un partid stapanit de haos, un partid aflat in degringolada, in cadrul caruia in ultimele luni conducerea a fost prinsa mai mereu cu ocaua mica.
“Mai intai au spus ca vor candida alaturi de ALDE, contrazicand cu tarie orice fel de afirmatii cum ca nu ar fi asa, pentru ca a doua zi dupa alegeri sa treaca la PPE. Acum spun ca raman liberali in PPE, ceea ce este contrar naturii politice sa fii si partid liberal si sa faci parte din partidul popular in acelasi timp.
PNL este un partid stapanit de haos, un partid in degringolada, un teren de batalie intre grupurile lui Antonescu si Iohannis. Este de-a dreptul penibil modul in care se joaca alba-neagra cu candidatul la alegerile prezidentiale, cu vointa a mii de membrii PNL. Acest mod de a face politica este o jignire adusa fiecarui liberal din tara si fiecarui membru care crede in principiile liberalismului. Numai de partid liberal si democratic nu mai putem vorbi acum la PNL”, a mai afirmat fostul ministru.
Daniel Chitoiu mai spune ca “actuala conducere a PNL este rupta in totalitate de realitate”, iar “PNL dezerteaza de la valorile si principiile liberale pentru a-i fi servit pe tava lui Basescu si apropiatilor sai din PDL”.
Mai multi liberali au demisionat din partid, in ultimele zile, printre ei aflandu-se si deputatul Andrei Gerea, fost ministru al Economiei.

Vezi si

Sărbătoare: Sfântul şi slăvitul Proroc Ilie Tesviteanul. Tradiții și obiceiuri

Sfântul şi slăvitul Proroc Ilie Tesviteanul este pomenit în calendarul creştin ortodox la 20 iulie. …