Wednesday , February 1 2023

Daniel Chițoiu (ALDE) – în picioare după accident, internat în spital, pe targă, câteva ore mai târziu

Daniel Chițoiu, fost ministru al Finanțelor și actual secretar general al ALDE, a provocat accidentul din 26 decembrie, de pe DN7, în urma căruia doi oameni au murit. Polițiștii din Argeș au confirmat acest lucru la aproape 24 de ore după tragedie. Nu au precizat, nici până acum, ce s-a întâmplat exact în momentul accidentului, deși au apărut discuții despre faptul că politicianul ar fi folosit telefonul mobil. Cât despre Daniel Chițoiu, acesta are două coaste rupte. Nu este în stare gravă dar a fost adus, totuși, la Spitalul Floreasca din București, unde le-a cerut medicilor să nu facă publice informații despre el.

 Imediat după accident, fostul ministru a fost fotografiat în timp ce mergea în spatele unui agent de poliție care a intervenit la locul accidentului.

Câteva ore mai târziu, politicianul era dus pe targă la Spitalul din Pitești, de unde a fost transferat apoi la Spitalul Floreasca din Capitală. Cadrele medicale au precizat că Daniel Chițoiu are mai multe coaste rupte.

Pentru polițiștii care au făcut cercetarea la fața locului, concluzia e clară.

Iulian Surugiu, liderul Sindicatului Agenților de Poliție: „S-a stabilit cu certitudine că mașina condusă de fostul ministru a părăsit sensul de mers și a intrat în mașina care circula regulamentar de pe contrasens, iar din păcate conducătorul auto care a decedat nu a avut o reacție sau poate nu a avut unde să tragă pe dreapta pentru a evita coliziunea. Nu se știe din ce motive a părăsit mașina ministrului banda pe care circula, sunt mai multe ipoteze. Probabil că în câteva zile vom afla exact ce s-a întâmplat, s-ar fi putut ca domnului ministru să-i vină rău”.

Fost ministru de Finanțe, pe vremea alianței USL, Daniel Chițoiu a scăpat de urmărirea penală în dosarul Carpatica ASF, pentru că parlamentarii au respins solicitarea DNA. Iar când alianța PSD-ALDE încă exista, Daniel Chițoiu a contribuit la realizarea bugetului pentru 2019. Cel puțin, asta reiese dintr-o poză postată în ianuarie pe Facebook de Liviu Dragnea, însoțită de comentariul „Cu cifrele pe masă. Viitorul arată bine!”. (Digi 24)

Vezi si

MAE le cere românilor aflați în Turcia să evite zonele turistice din Istanbul. „Risc ridicat de insecuritate”

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi informează pe cetăţenii români care locuiesc sau călătoresc în oraşul …