Sunday , October 2 2022

Danemarca a castigat EUROVISION 2013. Cezar, la mijlocul clasamentului. Cum a pierdut Romania punctele pe care se baza

emmelie de forest

Finala EUROVISION 2013, în care Cezar Ouatu a reprezentat România, a fost câştigată de DANEMARCA, reprezentată de EMMELIE DE FOREST, cu piesa ONLY TEARDROPS. Câştigătoarea a primit 281 de puncte, la 47 de puncte distanţă de următoarea clasată, AZERBAIDJAN. Pe locul al treilea s-a clasat Ucraina. România, reprezentată de Cezar Ouatu în finala Eurovision, s-a clasat pe locul 13 (din 26 de participante), cu 65 de puncte, două poziţii în urma Republicii Moldova.
“Atmosfera din sală a fost de nedescris, 11.000 de oameni au cântat alături de mine! Aştept notele, dar sunt deja un câştigător, pentru că sunt român şi am reprezentat România la cel mai înalt nivel”, a declarat pentru Mediafax CEZAR OUATU, reprezentantul României la EUROVISION 2013, imediat după ce a evoluat pe scena de la Malmo.
Numit de Cezar Ouatu înainte de semifinale ”un concurs geopolitic”, Eurovision 2013 a adus surprize neplăcute României la votul tarilor. Astfel, ţările care prin tradiţie acordau puncte României (cele în care există comunităţi mari de români) nu au apreciat prestaţia lui Cezar. Nicio ţară nu ne-a dat 12 puncte. Mai mult Spania nu ne-a acordat niciun punct, iar Italia doar unul. O alta tara care prin traditie ne dadea voturi era Israel, care anul acesta “ne-a uitat”. Pana si Moldova a acordat României ”doar” 10 puncte (noi le-am dat 12), alegând să dea punctaj maxim Ucrainei. În schimb, România a primit puncte de la ţările nordice.
De fapt, Cezar a obtinut pozitia de la mijlocul clasamentului doar din punctaje “de mijloc”, 4-6-7 puncte, primite de la multe tari de la care nu aveam pretentia de a primi voturi, in logica deja traditionala a votarii.
In comparatie cu alti ani, editia 2013 a EUROVISION a fost mai puternica si mai echilibrata si au lipsit acele exagerari si kitsch-uri care au umplut scena anii trecuti. In plus, multe piese, inclusiv cea castigatoare, a DANEMARCEI, au avut sound-uri moderne si numai bune de statutul de hit, aducand concursul, in sfarsit, in zilele noastre.
 

Vezi si

Aproape jumătate de milion de permise de conducere vor expira în câteva luni. Sfaturi pentru a evita cozile și timpii mari de așteptare

În perioada decembrie 2022 – februarie 2023 va expira termenul de valabilitate a unui număr …