Monday , January 30 2023

Dancila: Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici, noile propuneri de ministri pentru Dezvoltare si Transport

Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici sunt noile propuneri de miniștri din partea PSD. Cei doi au fost votați în unanimitate de liderii PSD care au participat la ședința Comitetului Executiv Național.

Anunțul a fost făcut de premierul Viorica Dăncilă.
Dăncilă a spus că nu a trimis din nou cererile de revocare ale celor doi miniștri, de la Transporturi și Dezvoltare, pentru că sunt deja la Cotroceni, dar că a trimis deja propunerile de numire a Olguței Vasilescu și a lui Mircea Drăghici.
Întrebată de ce nu demisionează cei doi miniștri pe care Iohannis nu i-a revocat, Lucian Șova și Paul Stănescu, Viorica Dăncilă a răspuns: „Întrebați-i pe ei”.
„Consider că Olguța Vasilescu este calificată să ocupe mai multe portofolii. Bineînțeles, nu în același timp. Am propus-o pentru Ministerul Transporturilor pentru că e foarte implicată. La Ministerul Dezvoltării, dacă nici un fost primar nu e bun pentru această funcție, mă întreb retoric cine e bun?”, a spus Viorica Dăncilă.
Olguța Vasilescu a spus că și-ar fi dorit Ministerul Transporturilor pentru acolo este nevoie de „un om ferm” și că ar fi dorit să „urnească lucrurile” acolo și că la Ministerul Muncii și-a îndeplinit „97 la sută” din obiective.
Întrebat ce se întâmplă dacă președintele Klaus Iohannis refuză din nou propunerile de miniștri, va acționa „conform Constituției”, dar nu a dorit să precizeze dacă ia în calcul și suspendarea președintelui.
digi24.ro

Vezi si

Prognoza meteo până pe 12 februarie, pe regiuni. Gerul ne ocolește, vom avea lapoviță și ninsori

Vremea începe să se încălzească, apoi se face din nou frig, potrivit prognozei ANM pentru …