Monday , January 17 2022

Dancila ii raspunde lui Iohannis: Uiutati de Pilonul II! In mod sigur exista bani de salarii si pensii

Premierul Viorica Dancila a dat asigurari ca la ora actuala “in mod sigur exista bani pentru pensii si salarii”, dupa ce marti seara presedintele Klaus Iohannis a pus la indoiala acest lucru si a intrebat public Guvernul daca dispune de sumele necesare.
dancila

“Uitati de Pilonul II! Nu mai raspund la acest lucru, a fost o propunere a Comisiei de Prognoza. Nu pot sa vorbesc despre ceva care nu am agreat. In mod sigur exista bani pentru pensii si salarii, nu exista niciun fel de problema! (…) Sunt bani de salarii si pensii”, a declarat Viorica Dancila, asaltata cu intrebari de jurnalisti la iesirea de la Conferinta Nationala a Agricultorilor.
Intrebata cum comenteaza declaratiile presedintelui, Viorica Dancila a raspuns ca seful statului si-a spus punctul de vedere. “Eu va spun realitatea”, a subliniat ea, adaugand ca ea intotdeauna a fost “adepta consensului”.
“Pentru mine important este sa duc la bun sfarsit programul de guvernare si voi face acest lucru”, a mai adaugat premierul.
 
In ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene, Viorica Dancila a reluat acuzatiile la adresa Guvernului Ciolos si a dat asigurari ca in cele cateva luni de mandat a reusit, cu eforturi mari, sa faca progrese.
“Am pornit de la zero, avem 16% fata de media europeana de 18%. Avem in spate tari precum Germania sau Italia, vom face toate eforturile (…) In cele cateva luni de cand conduc acest guvern, am facut eforturi foarte mari. Avem posibilitatea unei unei dezangajari, dar facem eforturi foarte mari ca sa nu avem aceasta dezangajare. Avem speranta sa reusim”, a mai sustinut premierul.
ziare.com

Vezi si

Peste 8.000 de noi infectări și 17 decese COVID în ultimele 24 de ore în România

Autoritățile au anunțat luni, 17 ianuarie, 8.118 cazuri de persoane infectate cu coronavirus, depistate în …