Tuesday , May 11 2021

Dăncilă: Iau în calcul un referendum privind înăsprirea drastică a pedepselor pentru crimă, viol și pedofilie si o OUG pentru corectarea legilor

Premierul Viorica Dăncilă şi-a întrerupt programul politic pe care îl avea sâmbătă în judeţul Bacău şi a revenit la Bucureşti, unde a avut loc o ședință cu mai mulți factori decizionali pe tema cazului de la Caracal.

Principelale declarații făcute de Viorica Dăncilă:

Un suflet tânăr care putea fi salvat a plecat dintre noi. Am luat câteva decizii necesare, dar este nevoie de mai mult. Mi-am anulat toate vizitele de azi.

M-am întâlnit de urgență cu ministrul de interne care m-a informat. I-am cerut ministrului Moga să se întoarcă la Caracal pentru a coordona ancheta. Am convocat o ședință de urgență cu Raed Arafat, ministrul comunicațiilor, cu șeful STS și cu ministrul de interne. Am decis înființarea unui grup interinstituțional pentru reducerea timpilor de acțiune. Grupul va fi condus de Raed Arafat. Voi propune asta în ședința CSAT de marți.

Analizez posibilitatea unui referendum consultativ pentru înăsprirea drastică a infracțiunilor pentru crimă, viol și pedofilie.

Luăm în calcul o OUG pentru eliminarea tuturor ineficiențelor legislative. Vrem ca în 15 zile să avem concluzii și un plan de acțiune.

Premierul s-ar afla deja la Guvern, potrivit unor surse Digi24.ro. Mai mult, de la ora 12:30 vor fi prezenți la ședință și șefii comunicațiilor interne din STS.

„Doamna Dăncilă şi-a întrerupt practic încă de vineri seara întreg programul politic din judeţul Bacău şi a decis ca sâmbătă dimineaţă să se întoarcă la Bucureşti. Aşadar, sâmbătă nu a mai avut loc nicio acţiune din cele programate”, a declarat preşedintele filialei PSD Bacău, Dragoş Benea, potrivit Agerpres.

Viorica Dăncilă ar fi trebuit să viziteze sâmbătă mai multe obiective de investiţii din localităţile Tazlău şi Dofteana. De la ora 12:30, Viorica Dăncilă ar fi trebuit să fie prezentă la şedinţa Comitetului Executiv al filialei PSD Bacău, organizată la Oneşti.

digi24.ro

Vezi si

Liber la pelerinaje religioase. Competiții sportive, concerte și spectacole-pilot pentru cei vaccinați, care au avut Covid sau au test negativ – noile relaxări adoptate de Guvern 

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat că Guvernul a adoptat luni …