Saturday , May 8 2021

Dăncilă explică de ce a amânat Tudorel Toader decizia privind revocarea lui Kovesi

Premierul Viorica Dăncilă a explicat că ministrul Justiției Tudorel Toader avea nevoie de timp pentru a analiza scandalul înregistrărilor înainte de a prezenta raportul privind DNA, motiv pentru care a amânat cu o săptămână orice decizie.
 
viorica dancila

Premierul Viorica Dăncilă spune că ministrul Justiției Tudorel Toader este responsabil pentru raportul privind activitatea DNA și că nici măcat șeful guvernului nu se va implica în procesul de luare a deciziei.
”Ministrul trebuie să facă o evaluare, să vină în spațiul public, să prezinte raportul și trebuie să lăsăm Justiția să își spună cuvântul”, a spus Dăncilă.
Premierul a subliniat că decizia de a-l chema pe Tudorel Toader din Japonia nu a dat peste cap programul acestuia.
”Domnul ministru s-a întâlnit și cu ministrul Justiției din Japonia și cu președintele Băncii Europene de Investiții”, a spus Dăncilă.
Premierul a explicat și amânarea raportului lui Toader. ”Săptămâna trecută abia au apărut în spațiul public acele informații. Nu putea să vină din Japonia fără să analizeze, fără să vadă ce s-a întâmplat. Nu era un raport care să fie pliat pe realitate și consistent”, a spus Dăncilă, care a mai precizat că singura discuție cu Toader a fost cea referitoare la informațiile apărute în spațiul public și la raportul pe care acesta urmează să îl prezinte.
Ministrul Tudorel Toader a amanat, joia trecută, decizia în cazul mandatului Laurei Codruţa Kovesi, pentru joia viitoare. În scurta sa declaraţie de presă, a anunţat că joia aceasta va merge în Parlament pentru a prezenta un raport privind activitatea Ministerului Public, adică DNA, DIICOT şi PG. Înainte de raportul pe care îl va prezenta în Parlament, va face un anunţ de presă în care va prezenta concluziiile privind activitate DNA.

Vezi si

Astăzi începe vaccinarea fără programare la orice centru, indiferent de tipul vaccinului

CNCAV extinde modalitatea de înscriere la vaccinare fără programare în platforma electronică, astfel că, de …