Dancila a lipsit de la intalnirea cu Tariceanu, desi ultimatumul ALDE expira maine

reportersite
19 august 2019, 17:02

Varujan Vosganian dezvaluie ca premierul Viorica Dancila a lipsit azi de la sedinta de coalitie, in contextul in care saptamana trecuta ALDE a dat un ultimatum PSD pana pe 20 august.

„Astazi, 19 august 2019, trebuia sa aiba loc o intalnire a coalitiei, avand ca tema raspunsul PSD fata de pozitia ALDE privind masurile ce trebuie luate in vederea restartarii actului de guvernare.

Dat fiind ca doamna Viorica Dancila, presedintele PSD si prim-ministru, a absentat, din motive care nu ne-au fost precizate, subiectul respectiv nu a putut fi abordat.

Asteptam ca, odata cu reprogramarea intalnirii, cel mai probabil pentru miercuri, prim-ministrul sa ne prezinte cu claritate care este, intre relansare si supravietuire, optiunea sa in privinta activitatii Guvernului”, a scrie pe Facebook Varujan Vosganian, purtatorul de cuvant al ALDE.

La intalnirea cu ALDE au participat, totusi, ministrii Mihai Fifor si Eugen Teodorovici (din conducerea PSD), care au asteptat aproximativ 20 de minute sa vina Viorica Dancila.

Apoi, discutia a inceput fara premier, desi nu s-a stiut de ce lipseste.

„Am avut astazi o noua sedinta a Coalitiei PSD-ALDE, o discutie productiva pe care o vom continua zilele urmatoare in aceeasi formula. Relatiile in interiorul aliantei sunt stabile si functionale.

Ne-am asumat impreuna un program de guvernare si suntem si astazi la fel de hotarati sa il ducem la bun sfarsit.

Contextul politic nu afecteaza aceasta asumare comuna si nu ne abate de la scopul nostru de a continua reformele incepute si a implementa toate proiectele ce sunt parte a viziunii noastre pentru Romania”, a scris pe Facebook Mihai Fifor la finalul intanirii.

Potrivit unor surse politice citate de Mediafax, conducerea ALDE le-a reprosat celor doi ministri PSD ca social democratii nu iau pozitie si nu il critica pe presedintele Klaus Iohannis pentru actiunile sale, lasand acest lucru doar in sarcina reprezentantilor ALDE.

ziare.com