Tuesday , September 21 2021

Dăncilă a cerut un raport de la MAE și MAI cu privire la alegerile din Diaspora: Nu vreau să iau decizii pripite, dar cei responsabili trebuie să plătească

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi la începutul ședinței de Guvern că ”dacă au fost greșeli, și sigur au fost, cei responsabili trebuie să plătească”, referindu-se la modul defectuos în care s-au desfășurat alegerile de pe 26 mai, când mii de persoane din diaspora nu au putut vota. Dăncilă a subliniat că a cerut Ministerelor de Externe și Interne rapoarte cu privire la desfășurarea scrutinului și după aceea va lua măsuri.

Dăncilă a anunțat că a cerut Ministerelor de Externe și de Interne ”un raport complet cu privire la desfășurarea alegerilor. Sunt un om echilibrat corect și echilibrat, care nu vrea să ia decizii pripite”.

Aceasta a adăugat că ”pe baza acestui raport, voi lua măsuri. Voi analiza. Dacă au fost greșeli, și sigur au fost, cei responsabili de aceste greșeli trebuie să plătească. Nu putem aplica sancțiuni fără o analiză temeinică. Trebuie să cântărim ce măsuri luăm să nu se mai repete la următoarele alegeri”.

Potrivit premierului, ”dacă este nevoie de noi reglementări, de schimbări, acestea trebuie să le facem împreună cu specialiști”.

Reamintim că președintele Klaus Iohannis a cerut miercuri demiterea ministrului de Interne, Carmen Dan, și a ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, însă cei doi au zis că nu își vor da demisia, pentru că premierul nu le-a cerut acest lucru. Mai mult, Meleșcanu a declarat că nu are ce să își reproșeze și dă vina pe șeful statului pentru supraaglomerarea secțiilor de vot din cauza referendumului.

HotNews

Vezi si

Ministrul Sănătății: S-ar putea ca numărul de paturi ATI COVID din valul al treilea, 1.612, să nu fie suficient acum

Valul patru al pandemiei de COVID-19 are o tendinţă “mult mai abruptă, mai bruscă, mai …