Saturday , June 22 2024

Dan Voiculescu, sub control judiciar. Patronul Antenelor este invinuit intr-un nou dosar, deschis pentru santaj

voiculescu1

Dan Voiculescu a fost chemat telefonic, joi, la DNA. Patronul trustului Intact s-a aflat în faţa procurorilor însoțit de un avocat. Potrivit unor surse judiciare, omul de afaceri are calitatea de învinuit într-un nou dosar, deschis pentru șantaj. El ar fi ameninţat, direct sau prin intermediari, trei oameni de afaceri, care au fost nevoiți să încheie cu trusturile sale de presă contracte de publicitate de 900.000 de euro.
Avocatul lui Dan Voiculescu, Gheorghiță Mateuț, a declarat că la DNA nu i s-a prezentat nicio probă, ci doar acuzații, că denunțurile au fost făcute azi, cu o excepție, și că nu se pune problema veridicității pe baza unui simplu denunț. Mateuț susține că nu se justifică măsura controlului judiciar și a anunțat că o va contesta.
Comunicatul DNA:
„Inculpatul VOICULESCU DAN a ameninţat direct, sau prin intermediari, oameni de afaceri şi administratori a trei companii că, în situaţia în care nu vor încheia contracte de publicitate cu trustul de presă pe care în fapt îl conduce, va declanşa o agresivă campanie de discreditare.
Sub această ameninţare, unul dintre oamenii de afaceri, denunţător în cauză, i-a achitat lui VOICULESCU DAN suma totală de 900.000 euro sub forma a cinci contracte de publicitate, încheiate cu trusturile de presă aparţinând acestuia.
Un al doilea om de afaceri, denunţător la rândul său, deşi s-a simţit direct şi puternic ameninţat, a refuzat categoric să cedeze şantajului, amenințării şi constrângerii, aşa încât trustul controlat de inculpat a declanșat un atac mediatic susținut la adresa firmei acestui om de afaceri.
Potrivit probelor administrate în cauză, în perioada 2007, 2008, 2011, 2012, inculpatul Voiculescu Dan, sub pretextul îmbunătăţirii şi menţinerii capitalului de imagine, a cerut unuia dintre denunţători încheierea unor contracte de publicitate care, în realitate, erau taxe de protecţie împotriva denigrării”.
Dan Voiculescu a ieșit de la DNA după mai bine de patru ore de audieri. El a declarat că a aflat că este acuzat de șantaj și că se află sub control judiciar. Dan Voiculescu susține că nu îi cunoaște pe cei trei oameni de afaceri care ar fi făcut denunțul. „Avem de-a face cu o nouă porcărie”, a afirmat Dan Voiculescu.

Vezi si

Un nou val de praf saharian ajunge în România

Un nou val de praf saharian ajunge sâmbătă în România. Până luni masa de aer …