Thursday , June 20 2024

Dan Voiculescu si Marian Iancu, printre beneficiarii deciziei CCR privind confiscarea extinsa

voiculescu

Trustul de presa fondat de Dan Voiculescu, din care fac parte Antena 1 si Antena 3, va beneficia de pe urma celei mai recente decizii a Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR).
Masura confiscarii extinse este posibila doar pentru bunuri ce au fost dobandite dupa anul 2012, adica din momentul in care a intrat in vigoare legea ce reglementeaza acest lucru, a stabilit CCR.
De aceasta decizie poate beneficia Dan Voiculescu, care a fost condamnat la 10 ani de inchisoare cu executare, in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).
Pe langa aceasta sentinta, judecatorii au decis sa-i confiste mai multe terenuri, dar si imobilul in care se afla postul Antena 3 si sediul Grivco.
“Din punctul meu de vedere, aceasta exceptie este binevenita. Drepturile celor care erau judecati erau incalcate, cel putin pe latura aceasta”, a sustinut avocatul George Moloman, pentru Digi 24.
Astfel, ca urmare a deciziei CCR, familia Voiculescu ar putea sa-si recupereze o parte din bunurile luate de stat.
In aceeasi situatie se afla si omul de afaceri Marian Iancu, condamnat la inchisoare in 2014 in dosarul RAFO. Confiscarea extinsa a fost aplicata pe proprietatile unora dintre membrii familiei.
In total, cinci dosare solutionate definitiv ar fi avantajate de aceasta decizie a Curtii Constitutionale.

Vezi si

Variante de lucru pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale: 15 sau 29 septembrie; decizia finală – marţi

 Coaliţia de guvernare discută două variante pentru organizarea primului tur al alegerilor prezidenţiale, respectiv 15 …