Saturday , March 2 2024

Dan Voiculescu nu scapa de controlul judiciar in dosarul de santaj

voiculescu-mateut

Magistratii au respins, luni, cererea lui Dan Voiculescu de ridicare a controlului judiciar in dosarul in care fondatorul trustului Intact este acuzat ca a santajat mai mult oameni de afaceri.
Judecatorii au decis ca solicitarea lui Dan Voiculescu este inadmisibila si au mentinut dispozitiile controlului judiciar, transmite B1 TV.
Presedintele fondator al PC a mai depus mai multe cereri de ridicare a controlului judiciar in acest dosar, insa niciuna nu a avut un rezultat favorabil pentru Dan Voiculescu.
Fostul senator a declarat in mai multe randuri ca este deranjat de faptul ca trebuie sa se prezinte la IPJ Ilfov de doua ori pe saptamana si sa raspunda in permanenta la apelurile telefonice ale anchetatorilor.
“Singurul lucru care ma deranjeaza este faptul ca trebuie sa vin in fiecare luni si vineri la sectie. Ma suna domnul comisar de 3-4 ori pe zi, ca unde sunt si ce fac”, le-a spus Voiculescu jurnalistilor care l-au intrebat de ce doreste sa scape de aceasta masura.
Dan Voiculescu a fost pus sub control judiciar la inceputul lunii iulie, fiind urmarit penal intr-un dosar de santaj. El este acuzat de procurorii DNA ca ar fi santajat mai multi oameni de afaceri, carora le-ar fi cerut sa dea bani trustului Intact, prin contracte de publicitate, pentru a nu deveni tinta atacurilor mediatice din partea televiziunilor Antena 1 si Antena 3.
“Dan Voiculescu a amenintat direct sau prin intermediari oameni de afaceri si administratori a trei companii ca, in situatia in care nu vor incheia contracte de publicitate cu trustul de presa pe care in fapt il conduce, va declansa o agresiva campanie de discreditare.
Sub aceasta amenintare, unul dintre oamenii de afaceri, denuntator in cauza, i-a achitat lui Voiculescu suma de 900.000 euro sub forma a cinci contracte de publicitate, incheiate cu trusturile de presa apartinand acestuia”, potrivit DNA.
Ce nu are voie sa faca
Cat timp se afla sub control judiciar, Voiculescu trebuie sa se prezinte la organul de urmarire penala; sa informeze de indata organul judiciar care a dispus masura sau in fata caruia se afla cauza cu privire la schimbarea locuintei; sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa de catre organul judiciar care a dispus masura, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat.
Acesta nu are voie sa paraseasca teritoriul Romaniei decat cu incuviintarea prealabila a procurorului. Voiculescu nu are voie sa se apropie de denuntatori, de martori si sa nici sa comunice cu aceste persoane direct sau indirect prin nicio metoda. (ziare.com)

Vezi si

Moment istoric: Biserica Ortodoxă Română binecuvântează crearea unei structuri religioase în Ucraina

În cadrul ședinței de lucru desfășurate la Palatul Patriarhiei de la București, la data de …