Thursday , December 1 2022

Dan Voiculescu cere reintroducerea pedepsei cu moartea

voiculescu

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, susţine că Uniunea Europeană ar trebui să-şi reconsidere refuzul de a admite pedeapsa cu moartea. Voiculescu susţine că există fapte abonimabile pentru care nu poate altă modalitate de ispăşire, el dând exemplul unui tată care şi-a violat recdent fiica de numai doi ani.
“M-am întâlnit recent cu un grup de parlamentari conservatori decişi să ridice problema pedepsei cu moartea la nivel european. Gestul de neimaginat al tatălui care şi-a violat propriul copil de numai doi ani a reuşit să stupefieze, să dezguste şi să revolte pe toată lumea. Sunt – spun parlamentarii conservatori – culpe atât de grave încât abolesc condiţia umană a făptuitorului, iar mutilarea sexuală a unui copil nevinovat nu poate fi decât fapta unui bolnav incurabil, care va ajunge doar câţiva ani în închisoare, pe banii contribuabilului, apoi va reveni în societate şi va recidiva”, scrie Voiculescu pe blogul său.
Acesta a arătat că reintroducerea pedepsei cu moartea poate fi discutată doar la nivelul întregii Uniuni Europene, încercările anterioare de reintroducere în legislaţia naţională reprezintă doar “o amăgire populistă”. În schimb, tema ar putea deveni subiect de campanie al PC la alegerile europarlamentare viitoare.
“Trebuie privită cu atenţie, din acest punct de vedere, decizia parlamentarilor conservatori de a pregăti pentru alegerile europarlamentare o platformă electorală care propune o discuţie majoră asupra pedepsei cu moartea în cadrul Uniunii Europene. Europa este, indiscutabil, un avanpost al drepturilor şi libertăţilor cetăţeanului. Însă mai este cetăţean şi om un tată capabil să-şi agreseze sexual propriul prunc? Mai poate fi protejată o umanitate care este, în fapt, inumană?”, se întreabă Dan Voiculescu.

Vezi si

Salariile bugetarilor se majorează cu 10% de la 1 ianuarie 2023; indemnizaţiile pentru funcţiile de demnitate publică se plafonează

Drepturile salariale ale personalului din sectorul bugetar se majorează cu 10%, de la 1 ianuarie …

2 comments

  1. D-nul Voiculescu daca va fi inchis indiferent ce perioada,atunci ar vedea reactia acelor “colegi”; presupun ca ne intoarcem la comunism sau vrem sa infiintam saria islamista,numai ca biserica ortodoxa o sa aibe cuvantul cel mai greu de spus-iertarea.Vieata este un dar dumnezeiesc si-n dar trebuie lasata.

    • Asta e gandirea ta mirifica? Sa vedem atunci cand isi violeaza copilul si primeste 8 ani de inchisoare, si dupa 4 ani il vezi in libertate. Sa vede, atunci cand iti violeaza nevasta si o ucide, sau cand iti ucide un membru de familie, ii da 25 de ani si dupa 13 ani il vezi in libertate. Atunci vei mai scrie aceste propozitii?
      Iti garantez eu ca nu, atunci vei avea dorinta de a te razbuna.
      Iti zic eu ceva, atat timp cat exista ura in lume vor exista si razboaie/ razbunari.