Tuesday , December 6 2022

Dan Voiculescu, AUDIAT de judecători în dosarul ICA

dan-voiculescu

Dan Voiculescu s-a prezentat, marţi, în faţa judecătorilor pentru a fi audiat în dosarul ICA, în care este acuzat că a prejudiciat institutul cu 60 de milioane de euro.
Fostul senator Dan Voiculescu va da în sfârşit declaraţii în dosarul în care este acuzat de privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare.
La termenul trecut, Dan Voiculescu a încercat să scape de dosar şi de toate cercetările făcute până acum, dar
nu a reuşit, astfel că marţi a fost nevoit să se prezinte în faţa magistraţilor.
Avocaţii fostului senator ceruseră refacerea urmăririi penale şi reanalizarea unei excepţii invocate în 2010 la Instanţa Supremă, care atunci a fost respinsă, însă magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au decis ca procesul să continue.
Trimis în judecată la sfârşitul lui 2008, fostul preşedinte al Partidului Conservator a obţinut să obţină repetate amânări în acest dosar, plimbat de mai multe ori de la Tribunalul Bucureşti la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Voiculescu având calitate de parlamentar şi dându-şi apoi demisia.
Dan Voiculescu a fost trimis în judecată pentru privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare şi prejudicierea statului cu peste 60 de milioane de euro.
Procesul a început la Tribunalul Bucureşti, dar după trei amânări dosarul a fost trimis la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru că Dan Voiculescu devenise parlamentar. Aici, procesul a continuat cu alte amânări, apoi avocaţii au cerut refacerea urmăririi penale. Judecătorii au respins solicitarea, dar nici progrese mari nu s-au făcut, tot din cauza amânărilor succesive.
În vara anului 2012, Dan Voiculescu a demisionat din Senat, aşa că Instanţa Supremă a trimis dosarul înapoi la Tribunalul Bucureşti. Şase luni mai târziu, dosarul este trimis din nou la instanţa supremă, pentru că Dan Voiculescu a câştigat un nou mandat de senator.
Procurorii DNA trag un semnal de alarmă şi arată că Voiculescu nu face altceva decât să tergiverseze dosarul. La începutul acestui an, conservatorul a demisionat din nou, la numai o săptămână după ce depusese jurământul ca senator, iar dosarul a ajuns din nou la Tribunalul Bucureşti.

Vezi si

Viena, „capitala economică“ a României, îşi refuză „ţara“ de la admiterea în Schengen

Austria este singurul stat membru al Uniunii Europene care se opune azi aderării României la …