Tuesday , May 24 2022

DAN VOICULESCU află vineri SENTINŢA FINALĂ în Dosarul ICA

dan-voiculescu

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au rămas în pronunţare în dosarul ICA, urmand să anunţe vineri sentinţa finală. Magistraţii au anuntat marţi că avocaţii au termen până joi să depună concluziile scrise. Dan Voiculescu riscă cel puţin cinci ani de închisoare. 
Dan Voiculescu a susţinut, marţi, în ultimul cuvânt, că rechizitoriul dosarului ICA este “incorect” şi “bazat pe falsuri, nu pe probe”, şi că întreaga urmărire penală s-a făcut în lipsa sa pentru că timp de un an şi trei luni a fost “vânat” de procurori, fără a fi chemat la DNA. Procesul a durat aproape 12 ore, timp în care procurorul DNA şi avocaţii au ţinut pledoariile finale, urmate de ultimul cuvânt al inculpaţilor.
La ieşirea din sediul instanţei, Dan Voiculescu a declarat că îi pare rău de faptul că ‘oameni complet nevinovaţi’ au fost ‘târâţi’ într-un proces ‘criminal’ doar pentru că el trebuia să fie condamnat.
În 26 septembrie 2013, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani. Instanţa a constatat atunci că a fost împlinit termenul de prescripţie specială şi a dispus încetarea procesului penal pentru cealaltă infracţiune de care a fost acuzat Dan Voiculescu de către procurorii DNA, respectiv cea de folosire, de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.
Gheorghe Mencinicopschi, fostul ministru Sorin Pantiş, Corneliu Popa, Cătălin Sandu Jean, Vlad Săvulescu şi Flavius Adrian Pop au fost condamnaţi la şase ani de închisoare cu executare.
Instanţa a mai dispus condamnarea la câte cinci ani de închisoare cu executare a lui Gheorghe Sin, Constantin Baciu, Alexandru Petre, Grigore Marinescu şi Vica Ene. În cazul lui Marian Gheorghe Domnişoru, instanţa a dispus încetarea procesul penal, constatând că acesta a decedat în cursul procesului penal.
Sentinţa a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti, care va da o decizie definitivă în acest dosar.
 
 

Vezi si

O dronă a armatei Ucrainei a fost găsită în apele teritoriale ale României, între Sulina şi Sfântu Gheorghe

Forțele navale au recuperat epava unei drone militare care plutea în derivă în apele teritoriale …