Dan Tudorache, fostul primar al Sectorului 1 – cercetat de DNA sub control judiciar pe cauţiune de un milion de euro

reportersite
21 noiembrie 2020, 9:00

Fostul primar al Sectorului 1 al Capitalei Dan Tudorache, care a fost audiat de procurorii DNA peste 12 ore, este cercetat sub control judiciar pe cauţiune pentru infracţiuni asimilate corupţiei şi spălare de bani.
Sâmbătă dimineaţa, la ieşirea de la audieri, apărătorul fostului edil a precizat că este vorba despre două dosare – unul care vizează achiziţiile de tablete, care, din punctul său de vedere, „au fost complet legale”, iar în celălalt „sunt aşa-zise fapte foarte vechi, de undeva din anii 2006 – 2007”.

Potrivit surselor G4Media.ro, fostul edil tebuie să plătească o cauțiune de un milion de euro. Soția sa trebuie să plătească o cauțiune de 200.000 de euro. Tudorache va contesta în instanță cauțiunea stabilită de procurori.
La DNA a fost audiată de procurori şi fosta soţie a lui Dan Tudorache şi încă o persoană, după cum a precizat avocatul.
„Consider că în momentul acesta beneficiem de prezumţie de nevinovăţie, am mici critici de făcut, dar le voi face în faţa instanţei, în principiu pentru că cred că vom contesta măsurile luate azi”, a spus apărătorul lui Tudorache.
Vineri seara, fostul primar al Sectorului 1 a fost chemat la Direcţia Naţională Anticorupţie.
Surse judiciare precizau, pentru Agerpres, că edilul a fost citat pentru a da lămuriri în dosarul privind achiziţia de tablete pentru copiii din Sectorul 1.
Procurorii DNA au făcut, joi, 38 de percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov, în două dosare în care sunt cercetate fapte de corupţie.
„În cursul zilei joi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, au fost efectuate percheziţii domiciliare în 38 de locaţii situate pe raza municipiului Bucureşti şi judeţul Ilfov, din care două sunt entităţi aflate în subordinea unor primării de sector, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”, preciza DNA într-un comunicat de presă.