Dan Straja, managerul Institutului Oncologic Bucuresti, reţinut si el de DNA

reportersite
10 iunie 2016, 9:06

dan strajaDan Nicolae Straja, managerul Institutului Oncologic ”Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu”, a fost reţinut joi noaptea de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul în care au fost efectuate percheziţii la patru spitale din Capitală privind suspiciuni de corupţie în legătură cu achiziţii publice.

El a fost scos din sediul DNA după aproximativ şase ore de audieri şi dus cu maşina în arestul Poliţiei Capitalei, relateaza stiripesurse.ro.

Dan Straja a spus joi, la intrarea în sediul DNA, că nu-i cunoştea pe oamenii de afaceri cu care spitalul a încheiat contracte şi că nu ştie de ce a fost adus. În plus, el a afirmat că nu a primit niciodată mită.

În acelaşi dosar, a fost reţinut şi Bogdan Păltineanu, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă ”Bagdasar Arseni”, la data faptei manager la Institutul „Ana Aslan”, care este acuzat de luare de mită după ce a primit de la reprezentantul a două societăţi comerciale, în cinci tranşe, sumele de 73.450 euro şi 18.600 lei, ce reprezentau comisionul stabilit pentru derularea în bune condiţii a unor contracte, informează DNA.