Monday , March 27 2023

Dan Sova merge la inchisoare. 3 ani cu executare. Definitiv

Dan Sova a fost condamnat definitiv la 3 ani de inchisoare cu executare in Dosarul CET Govora.
sova DNA

Completul de 5 judecatori de la Inalta Curte a decis condamnarea lui Dan Sova la 3 ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta in dosarul CET Govora. Sentinta este definitiva. Fostul ministru a fost condamnat la 3 ani de inchisoare si in faza de fond a procesului.
Instanta a decis ca Mihai Balan, fostul sef de la CET Govora, sa fie condamnat la 3 ani cu suspendare si 60 de zile de munca neremunerata in folosul comunitatii.
La ultimul termen, DNA a cerut, pentru Dan Sova, o pedeapsa de noua ani de inchisoare cu executare.
“Referitor la Sova Dan, limitele de pedeapsa pentru trafic de influenta sunt de la 2 ani si 8 luni, la 9 ani si 4 luni. Pedeapsa de la fond este in limitele speciale, insa este nejustificat de blanda.
Pregatirea lui Dan Sova impunea o conduita in respectul legii, nu in dispretul ei. A inceput activitatea infractionala la sfarsitul lui 2011, cand a pretins bani in schimbul interventiei la Mihai Balan pentru incheierea unui contract cu CET Govora, insa activitatea a continuat si dupa intrarea in vigoare a noului cod, continuand sa primeasca pretul traficului de influenta.
In ciuda probelor incontestabile, care dovedesc savarsirea faptei, conduita procesuala a inculpatului, incercand sa mute obiectul acuzatiilor in alta directie, constituie un element important. Avand in vedere toate aceste elemente, se impune majorarea cuantumului pedepsei, cu executare. Cuantum pentru Dan Sova: o pedeapsa orientata spre maximul special”, a spus procurorul DNA, in fata magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
La ultimul termen al procesului, Balan si Sova au pledat nevinovat si au cerut achitarea.
“Intreaga actiune a DNA nu a avut drept scop aflarea adevarului, ci apararea unor denunturi. DNA in mod constant si ostentativ s-a opus oricaror probe care le puteau demonta. Ghinionul meu la fond a fost ca, pur si simplu, cel care m-a reprezentat a uitat sa depuna probele,” declara Sova, in fata magistratilor.
In acest dosar, Inalta Curte l-a condamnat, in luna septembrie 2017, pe Dan Sova, la trei ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta. In aceeasi cauza, fostul director CET Govora, Mihai Balan, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare.
ziare.com

Vezi si

Prețurile RCA vor fi plafonate pentru 6 luni la nivelul din 28 februarie 2023

Ministerul Finanțelor a publicat luni pe site-ul instituției proiectul de privind stabilirea tarifelor de primă …