Sunday , February 5 2023

Dan Sova ar putea demisiona de la Transporturi. Numele lui Ioan Rus, vehiculat ca viitor ministru

sova

Dan Şova va susţine astăzi, de la ora 15.00, declaraţii de presă, în care ar putea să-şi anunţe demisia din funcţia de ministru al Transporturilor, informează România TV. Informaţia privind plecarea lui Şova de la Transporturi este vehiculată de mai multă vreme. Portofoliul de la Transporturi ar urma să fie preluat de Ioan Rus.
Dan Şova ar urma să plece de la Transporturi, presa semnalând nemulţumiţirile mai multor social-democraţi faţă de prestaţia acestuia.
Cel care îl va înlocui la conducerea Ministerului este clujeanul Ioan Rus, fost ministru de Interne, scrie  evz.ro. Şova ar urma să se ocupe de campania PSD pentru alegerile prezidenţiale.
Plecarea lui Şova din fruntea Transporturilor a fost dată ca sigură de mai mult timp. Colegii de partid i-au reproşat lui Şova gafele făcute în fruntea acestui minister, spunând că “s-a văzut că aceste este jurist şi nu un om din domeniu, cum a fost spre exemplu Miron Mitrea”. În plus, mai mulţi vicepreşedinţi PSD au declarat pentru Gandul că ministrul Şova nu avea autoritatea necesară atunci când discuta cu constructorii şi nu era perceput ca un specialist atunci când mergea pe diferite şantiere.
Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a precizat, luni, că ” până la această oră, nu am avut o discuţie oficială în partid” privind plecarea lui Şova de la Transporturi.
”Primul-ministru este cel care şi-a format echipa iniţial şi a prezentat-o Parlamentului şi el hotărăşte pe parcursul unui mandat de guvernare care sunt miniştrii care trebuie schimbaţi, dacă trebuie schimbaţi şi care nu. Eu nu am deocamdată aceste informaţii. Dacă premierul va hotărî despre un ministru sau altul, este decizia dumnealui. Sigur că o să aflăm şi noi, când va fi cazul. Dar până la această oră nu am avut o discuţie oficială în partid”, a spus Dragnea.
 

Vezi si

Peste jumătate din țară se află sub cod galben sau portocaliu de ninsori și viscol

Mai mult de jumătate de țară se află sub cod gaben de ninsori și viscol, …