Saturday , December 3 2022

Dan Ioan Popescu, beneficiar al averii lui Dinu Patriciu

DIP

Fostul ministru al Economiei si Comertului din guvernul Năstase, Dan Ioan Popescu, este unul dintre marii beneficiarii ai morţii lui Dinu Patriciu. Cei doi deţineau până de curând câte 50 la sută dintre acţiunile companiei Marexin, societate care detine drepturile de exploatare ale nămolui sapropelic din Marea Neagră. În urmă cu trei luni, în Taiwan a avut avut loc o tranzacţie în urma căreia Melanie Chen, împuternicită de către Dinu Patriciu, i-a cedat acţiunile lui Dan Ioan Popescu, a explicat jurnalistul Rareş Bogdan, la Realitatea TV.
Dan Ioan Popescu, fost ministru al Economiei si Comertului din guvernul lui Adrian Năstase, este unul dintre beneficiarii averii omului de afaceri Dinu Patriciu.
“În urma cu 3 luni, informaţiile noastre spun ca în Taiwan, o firma de avocatură reprezentanta lui Melanie Chen şi Dinu Patriciu a semnat un drept de folosire pentru zece ani – deci nu a cedat integral actiunile, ci doar pe 10 ani a concesionat lui Dan Ioan Popescu dreptul de a folosi integral această companie – nu ştim pentru ce bani, nu ştim cu ce bani. Nu ştim ce se va întâmpla după moartea miliardarului”, a explicat Rareş Bogdan.
“Ma interesează mai mult aparitia acestui personaj, Dan Ioan Popescu, la o zi dupa ce Adrian Năstase a fost eliberat, un personaj cheie din epoca Adrian Năstase. Acesta reapare în ecuatie ca unul dintre beneficiarii averii lui Dinu Patriciu. Este o chestiune bombă în spatiul mediatic, pentru ca asta ne arata ca foarte multe legături ascunse exista intre miliardariii României actuale, cei care au facut averi fantastice de pe urma unor miniştri, orim-miniştrii, a unor afaceri cu statul, aşa cum a fost afacerea Rompetrol. Iata ca aceşti fosti miniştri, despre care nu se mai vorbeşte si sunt de o bogatie uriasa dar nimeni nu ii intreba unde e sau cum au facut-o devin beneficiari ai businessurilor pe care le-au cedat din partea statului român catre diferiţi baieti destepţi”, a mai spus jurnalistul Realitatea TV, realizator al emisiunii Jocuri de Putere.
 

Vezi si

Degajări de fum de la un aparat RMN la Spitalul de Copii din Timișoara. 46 de copii şi 42 de adulţi au fost evacuați 

ISU Timiş a activat, sâmbătă dimineaţă, Planul Roşu de Intervenţie la Spitalul de Copii “Louis …