Friday , September 30 2022

Dan Diaconescu a ajuns în ţară: "Toată planeta e interesată de Oltchim"

Dan Diaconescu a revenit miercuri în ţară. De la aeroport, va merge la ambasada SUA, la ora 16,00, a declarat avocatul acestuia, Daniel Fenechiu.
Dan Diaconescu se va întâlni miercuri cu un reprezentant al Ambasadei SUA, ambasadorul Mark Gittenstein nefiind la sediul misiunii, a precizat Ambasada SUA, la solicitarea NewsIn.
Diaconescu a revenit miercuri în ţară, în jurul orei 13.00, cu o cursă de la Viena.
“Am înţeles că v-au comunicat deja cei de la SIE. V-au informat că aş fi fost prin Italia, ceea ce nu e adevărat. Le-au scăpat alte câteva ţări sau zone. Nu cred că trebuia să mă aşteptaţi atât de mult că nu sunt încă nici premierul, nici preşedintele României, sunt un biet ziarist din Caracal care vrea să salveze Oltchimul. Am fost în Germania, Franţa, Spania, Monaco şi astăzi în Austria. Acum am revenit acasă”, a spus Diaconescu.
Diaconescu a mai spus că toată planeta e interesată de Oltchim.
“O să fie mult mai interesant vineri când mă voi întoarce pe aeroport, vă voi spune mult mai multe lucruri. Plec probabil în seara asta. Vreau împreună cu prietenii mei să deschidem Oltchimul. Căutăm pieţe de desfacere, căutăm materii prime la preţuri cât mai mici. Foarte multe grupuri economice au încredere în noi”, a mai declarat Diaconescu.
Diaconescu a plecat luni la Munchen. Şeful OPSPI, Remus Vulpescu, a declarat că a fost informat că Dan Diaconescu lipseşte din ţară până miercuri.
Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru acţiunile deţinute de stat la Oltchim, acesta oferind cel mai mare preţ, de 203,149 milioane lei. Statul deţine 54,8% din acţiunile Oltchim.
Premierul Victor Ponta a declarat marți că, în cazul în care Dan Diaconescu nu va putea să plătească preţul oferit pentru preluarea acțiunilor deținute de stat la Oltchim, atunci privatizarea va fi reluată într-o perioadă de şase luni..

Vezi si

Recomandările Sinodului BOR pentru spovedanie: Evitarea glumelor inadecvate și a gesturilor indecente

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) a adoptat în ședința de joi o serie …