Friday , May 20 2022

Dan Adamescu a fost condamnat definitiv la 4 ani si 4 luni de inchisoare

adamescu

Omul de afaceri Dan Adamescu, patronul Astra Asigurari si al cotidianului Romania libera, a fost condamnat la patru ani si patru luni de inchisoare cu executare, in dosarul in care este acuzat ca ar fi mituit doi judecatori, pentru a obtine decizii favorabile in dosare de insolventa.
Decizia luata de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie este definitiva si Adamescu urmeaza sa fie incarcerat.
Magistratii de la instanta suprema au mentinut astfel sentinta data de Curtea de Apel Bucuresti. Mircea Moldovan, unul dintre judecatorii mituiti de omul de afaceri Dan Adamescu, a primit pedeapsa cea mai mare din dosar, respectiv 12 ani si 2 luni inchisoare, insa mult mai putin fata de cei 22 de ani de inchisoare pe care ii primise in prima instanta.
Condamnati au fost si alti trei fosti judecatori de la Tribunalul Bucuresti: Ion Stanciu – 3 ani si 4 luni inchisoare cu executare; Elena Roventa – 4 ani si 6 luni inchisoare cu executare; Ciprian Sorin Viziru – 4 ani si 6 luni inchisoare cu executare.
Conform procurorilor, Adamescu le-a dat mita 20.000 de euro judecatorilor Ion Stanciu si Elena Roventa, pentru ca acestia sa dispuna solutii favorabile in doua dosare de insolventa.
Cel care intermedia spaga era George Dumitru, avocatul lui Adamescu, care s-a sinucis, insa, aruncandu-se in fata metroului. Iata acuzatiile oficiale pe care le-au adus procurorii in acest dosar.
In acest dosar, judecatorul Mircea Moldovan a primit in prima instanta o pedeapsa 22 de ani de inchisoare, cea mai mare pedeapsa data vreodata unui magistrat pentru fapte de coruptie. Unul dintre motivele acestei pedepse este ca vindea sentinte pe televizoare, covoare si mancare. In motivare, judecatorii spuneau ca Moldovan se credea indreptatit sa ceara bani pentru dosarele de insolventa pe care le judeca. Judecatorii de la curtea suprema i-au redus pedeapsa cu zece ani, iar decizia este definitiva.

Vezi si

Amenzile pentru cazurile de cruzime față de animale s-au triplat

Amenzile pentru cazurile de cruzime față de animale, triple începând de joi, 19 mai 2022. …

One comment

  1. Bravo ,o meritau cu prisosinta,dar sunt o gramada de jeguri politice corupte si mafiote care ar merita puscarie pe viata si ei bine merci ,sunt in libertate.