Wednesday , April 21 2021

Cutremur puternic, de 7,3, in Japonia. S-a emis alerta de tsunami

seism

Un seism cu magnitudinea de moment de 7,3 s-a produs, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, în largul coastelor de est ale Japoniei, anunţă Institutul american de geofizică (USGS), subliniind că există riscul unui tsunami local.
Cutremurul a avut loc sâmbătă la ora 3.10 (vineri, 20.10, ora României), la adâncimea de 10 kilometri, în Oceanul Pacific, în largul provinciei nipone Honshu (est).
Seismul s-a produs la 325 de kilometri est-sud-est de oraşul Ishinomaki, la 326 de kilometri est de oraşul Namie, la 331 de kilometri sud-est de Ofunato şi la 475 de kilometri est-nord-est de Tokyo.
Centrul de alerte pentru tsunami din Pacific a emis o notificare privind riscul unui tsunami local.
Agenţia Meteorologică Japoneză a comunicat că un tsunami de mici dimensiuni – cel mult un metru – ar putea atinge provincia Fukushima în jurul orei 17.40 (20.40, ora României).
Deocamdată nu există sesizări privind victime sau daune materiale importante după seismul care, potrivit specialiştilor niponi, a avut 6,8 grade.

Vezi si

Doar 27-31% dintre adulții din România, adică 5 milioane de oameni, vor fi vaccinați până la sfârșitul anului 2021 – studiu MedLife

Doar 10-13% din populația României are intenție fermă de a se vaccina în perioada imediat …