Cutremur de suprafaţă de 6,7 grade, produs în estul Turciei. Cel puțin 4 morți. Mai multe replici puternice

reportersite
24 ianuarie 2020, 22:11

Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea preliminară de 6,7 grade s-a produs vineri seară în estul Truciei, anunţă Institutul american de geofizică (USGS).

Mai multe clădiri s-au prăbușit și patru morți au fost confirmați de autorități, transmite New York Times. 

Seismul a avut loc la ora 19.55 (19.55, ora României), la adâncimea de zece kilometri. Epicentrul a fost în estul Turciei, în zona Doganyol, la 35 de kilometri de oraşul Baskil şi la 190 de kilometri de Gazianpec. Conform cotidianului Hurriyet, mai multe clădiri s-au prăbuşit din cauza seismului în orăşelul Maden.

La scurt timp după cutremurul inițial, provincia a fost zguduită în continuare de o serie de replici care variază între o magnitudine 5,4 și 3,3, transmite dailysabah.com.

Conform rapoartelor inițiale, cutremurul a fost resimțit în provincii precum sudul Adanei și nordul Samsunului, împreună cu nordul Siriei și Irak.

 Alte țări afectate sunt Siria, Armenia și Georgia. Este al doilea cutremur în ultimele 24 de ore, transmite Hurriyet Daily News care citează autoritatea națională de gestionare a dezastrelor. Joi, un cutremur de 5,4 grade a zguduit provinciile din vestul și centrul Turciei.

reportersite