Monday , December 5 2022

Cutremur de magnitudine 7,8 grade in Ecuador. Cel putin 77 de morti. ALERTĂ de tsunami

ecuador

Un cutremur cu magnitudinea 7,8 a zguduit sâmbătă provincia Esmeraldas din nord-vestul Ecuadorului, în apropierea graniței cu Columbia. Autorităţile au emis alertă de Tsunami. Cel puţin 77 de persoane au murit.
Potrivit Institutul american de geofizică (USGS), seismul s-a produs la ora locală 18.52 (23,58 GMT), la o adâncime de 19,2 kilometri, la 173 de kilometri vest-nord-vest de capitala Ecuadorului, Quito.
Epicentrul a fost la doar câţiva kilometri de coasta Oceanului Pacific. Seismul s-a simţit în mare parte din ţară, inclusiv în capitala Quito şi în cel mai mare oraş al ţării, Guayaquil, aflate la sute de kilometri distanţă.
“Pe baza caracteristicilor preliminare ale cutremurului, sunt posibile valuri periculoase de tsunami pe coastele situate pe o rază de 300 de kilometri în jurul epicentrului”, a avertizat Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific. Alerta de tsunami vizează zona de coastă din Ecuador, Columbia, Costa Rica, Panama şi Peru.
Autorităţile au anunţat până acum 40 de morţi şi au declarat stare de urgenţă. Preventiv, au început evacurăile în zona de coastă.
 
În Guayaquil un pod s-a prăbuşit.

Vezi si

O rachetă a căzut printre copaci, într-o livadă din R. Moldova, la mică distanță de județul Botoșani

Poliția din Republica Moldova a descoperit o rachetă căzută în vecinătatea orașului Briceni, în nordul …