Saturday , December 3 2022

Cutremur de 4,4 grade în Vrancea

cutremur

Un cutremur cu magnitudinea de 4,4 grade pe scara Richter s-a produs duminică seara, la ora 23:04, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, la o adâncime de 38 de kilometri, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.
Oraşele cele mai apropiate de epicentru sunt Mărăşeşti (6 km), Tecuci (21 km), Adjud (22 km), Focşani (24 km) şi Oneşti (49 km).
Richter. Intensitatea miscarii seismice in zona epicentrala a fost de V grade pe scara Mercalli.
Cutremurul a fost resimtit mai intens in judetele Vrancea si Galati, dar a mai fost resimtit si in centrul si estul Moldovei, inclusiv la IASI.
Dupa cutremurul moderat de magnitudine 5,7 din 22 noiembrie 2014, care a fost cel mai puternic seism crustal produs in Vrancea in ultimii 120 de ani, s-au inregistrat peste 80 de replici de magnitudini foarte mici, pana la3,2 grade. Cutremurul din aceasta seara reprezinta, astfel, replica cea mai importanta inregistrata in zona MARASESTI-PANCIU.
În 22 noiembrie, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.
Tot în Vrancea, la 6 octombrie 2013 a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, fiind atunci cel mai mare din ultimii patru ani.

Vezi si

Oficial: Olanda acceptă aderarea României şi Croaţiei la spaţiul Schengen, dar nu şi pe cea a Bulgariei

Guvernul olandez a decis că va accepta aderarea României şi Croaţiei la spaţiul Schengen, dar …