Cutremur azi-noapte, in zona Giurgiu

reportersite
29 august 2013, 9:22

seismografInstitutul Naţional pentru Fizica Pământului a anunţat că un cutremur s-a produs, în noaptea de miercuri spre joi, în apropiere de Giurgiu.

Cutremurul cu magnitudinea de 3,9 a fost înregistrat, joi, la ora 4.06. Acesta s-a produs la o adâncime de nouă kilometri, în apropiere de oraşul Giurgiu.

În luna august, în România, s-au produs nu mai puţin de 13 cutremure. Cel mai mare seism a avut o magnitudine de 4,5 şi s-a produs la o adâncime de 88 de kilometri, în zona seismică Vrancea.

George Purcaru, seismologul care a prezis devastatorul cutremur din 1977 din România, susţine că un cutremur foarte mare se va produce în 2013. George Purcaru este cercetătorul care a prezis cutremurul devastator din 4 martie 1977. Aceasta a fost considerată prima predicţie de succes a unui cutremur de magnitudine mare din Europa. Cercetătorul susţine că România va fi lovită în 2013 de un nou cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,7 până la 7,1 pe scara Richter.

„Va fi următorul în 2013. Zona afectată este la Curbura Carpaţilor, în regiunea Vrancea. Cutremurul care va fi, dacă are direcţia de erupţie în direcţia Bucureştiului, atunci va avea distrugeri (în zona Capitalei n.r.), dar nu foarte mari. Magnitudinea acestui cutremur este de 6,7 până pe la 7,1-7,2”, a declarat seismologul George Purcaru.