Saturday , December 3 2022

Cursa București-Madrid, aterizare de urgență la Timișoara cu o pasageră COVID la bord

Avionul București – Madrid a aterizat de urgență la Timișoara, miercuri, după ce unei femei i s-a făcut rău la bord. Testul rapid pentru COVID-19 a ieșit pozitiv.

Avionul București – Madrid a aterizat de urgență la Timișoara, după ce o femeie a acuzat stări de rău și și-a pierdut cunoștința. Femeii i s-a făcut un test rapid pentru depistarea COVID-19, care a ieșit pozitiv.

Pasagera a fost dusă la Spitalul Municipal Timișoara, a declarat purtătorul de cuvânt al Ambulanței Timiș, Florin Crișan.

Conform unor surse medicale citate de Antena 3, este vorba despre o femeie de 65 de ani, româncă. Aceasta ar fi participat la o înmormântare în Braşov. Surse medicale spun că femeia a intrat în comă diabetică, aceasta fiind cauza leşinului temporat. Testul rapid a arătat ulterior că aceasta era infectată cu COVID.

Cursa la bordul căreia s-a îmbarcat femeia are 183 de pasageri, potrivit unor surse aeroportuare.

În urma aterizării de urgenţă aeronava trebuie testată tehnic, într-o procedură care durează aproximativ 30 de minute. Avionul urmează să fie apoi dezinfectat, în vederea continuării cursei spre Madrid, după consultări cu autorităţile spaniole.

Autorităţile sanitare locale urmează, la rândul lor, să întreprindă ancheta epidemiologică şi să stabilească dacă femeia a purtat tot timpul mască şi dacă fost în contact cu alţi pasageri.

 

Vezi si

Oficial: Olanda acceptă aderarea României şi Croaţiei la spaţiul Schengen, dar nu şi pe cea a Bulgariei

Guvernul olandez a decis că va accepta aderarea României şi Croaţiei la spaţiul Schengen, dar …