Friday , October 7 2022

Cum vrea sa faca premierul Ponta regionalizarea

Premierul Victor Ponta doreşte ca anul viitor să se aprobe reforma constituţională şi administrativ-teritorială a României, în 2013 urmând să se consemneze “prima reformă importantă de după anul 1968”.
“Regiunile trebuie să primească recunoaştere în Constituţie, păstrând judeţele actuale. Chiar cred că judeţele actuale trebuie să rămână. Regiunile vor fi deasupra. Asta nu înseamnă mai multă birocraţie. 1 ianuarie 2014, atunci când începem noul exerciţiu financiar, trebuie să ne găsească cu regiuni, cu un singur minister pentru acestea. Nu prea înţeleg rolul Ministerului Dezvoltării Regionale dacă vom avea regiuni”, a spus primul-ministru, potrivit Agerpres.
Victor Ponta a recunoscut că descentralizarea nu a avut până acum în vedere şi partea financiară în perspectiva regionalizării urmând să se ia în calcul impunerea unui plafon de îndatorare pentru autorităţile judeţene.
Varianta PDL: Opt judeţe în loc de 42 câte avem acum, conduse de prefecturi. Aceasta era propunerea PDL, în 2011, pentru reorganizare. Reorganizarea administrativ teritorială a României era prezentată ca prioritatea zero a PDL. Mărul discodiei la vremea respectivă era soarta judeţelor Mureş, Harghita şi Covasna, în condiţiile în care UDMR vrea ca aceste trei judeţe să reprezinte o singură regiune.

Vezi si

Un bebeluș prematur aruncat de viu la Maternitatea Polizu a supraviețuit. ”A dat cu piciorul în sac și copilul a început să plângă”. Ginecologul care l-a declarat mort și l-a aruncat într-o tavă este anchetat

Tatăl unui copil născut prematur care a fost declarat mort la naştere şi ”aruncat într-o …