Sunday , July 21 2024

Cum va arăta Parlamentul UE: PPE – 214 mandate, socialiştii – 189, iar extremiştii – aproape 140

PE1

Popularii Europeni rămân cel mai imprtant grup politic în Parlamentul European, după alegerile europene, urmaţi de socialişti. Extremiştii au obţinut multe voturi, dar nu vor constitui un grup omogen.
Conservatorii din cadrul Partidului Popular Eeuropean (PPE) se clasează pe primul loc după alegerile europene, duminică, cu 214 mandate în viitorul Parlament European (PE), fiind urmaţi de socialişti (189), iar eurofobii ar putea obţine în total 140, potrivit unei noi estimări a PE, relatează AFP.
Liberalii ar urma să rămână la treilea grup, cu 71 de eurodeputaţi, urmaţi de Verzi (55), potrivit acestei proiecţii realizate de către Institutul TNS pe baza sondajelor efectuate la ieşirea de la urne în cele 28 de state membre ale Uniunii Europene (UE).
Aceste patru grupuri proeuropene pierd toate mandate. Ele ar însuma 523 de eurodeputaţi, faţă de 612 în Parlamentul în exerciţiu. PPE pierde 63, socialiştii zece, liberalii 14, iar verzii trei.
Stânga radicală ar obţine zece în plus, de la 35 la 45.
La rândul lor, extremiştii şi eurofobii nu constituie un bloc omogen.
Grupul eurofobilor din jurul partidului UKIP al britanicului Nigel Farage este creditat cu 36 de mandate (-4).
Urmează “neînscrişii” în Parlamentul în exerciţiu, ca Frontul Naţional Francez, FPÖ austriac sau PVV olandez, care aveau deja eurodeputaţi şi care ar putea să formeze un grup de extremă dreapta, având nevoie de cel puţin 25 de deputaţi din şapte ţări.
Acest bloc reprezintă 40 de deputaţii, dintre care peste jumătate provin din FN, în urma triumfului pe care formaţiunea l-a obţinut în alegeri în Franţa.
Parlamentul i-a clasat, de asemenea, într-o rublică intitulată “alţii” pe aleşii al cărui partid nu era reprezentat în Parlamentul în exerciţiu, ca Mişcarea Cinci Stele a lui Beppe Grillo din Italia, partidul antieuro AfD din Germania sau neonaziştii din cadrul formaţiunii Zori Aurii din Grecia. Acest ansamblu eteroclit ar deţine 67 de mandate.
Grupul conservatorilor britanici şi polonezi ar obţine 40 de mandate (-2).

Vezi si

Serviciile online ale Wizz Air au redevenit funcţionale. Clienţii pot rezerva bilete şi pot face check-in online

Serviciile online ale Wizz Air au redevenit funcţionale, iar clienţii pot rezerva acum bilete şi …

One comment

  1. JUDETUL SUCEAVA a ajuns iar locul unor ” izolati” cum ne alinta din nou toata tara , dupa ce am ajuns pe primul loc la voturile acordate P.D.L.-ului, lui Basescu, Flutur s.a. care in zece ani de guvernare au vandut si distrus economia tarii(judetului), aducând populatia intr-o saracie generalizata, fara locuri de munca si nici o perspectiva !!!!!!!!!!