Saturday , December 3 2022

Cum poţi lua 5.000 de lei amendă la biserică dacă foloseşti lumânarea greşită

Într-o poză publicată pe Facebook se poate vedea cum o biserică din Slobozia îşi ameninţă enoriaşii cu o amendă de 5.000 de lei dacă folosesc alte lumânări decât cele comercializate la chioşcul din biserică.
biserica_slobozia_97391700


“ATENŢIE! Conform prevederilor Permanenţei Sfintei Episcopii a Sloboziei şi Călăraşilor, folosirea în Sfânta Biserică a altor lumânări decât cele comercializate la Pangar este INTERZISĂ! (şi pedepsită cu amendă de 5.000 de lei noi)”, este mesajul care poate fi văzut în fotografie.
La fel ca orice poză de pe Facebook, cea de mai sus trebuie privită cu un oarecare scepticism, putând fi foarte bine şi un fals. Purtătorul de cuvând al Patriarhiei, părintele Constantin Stoica, nu a putut fi contactat pentru a o comenta.
Poza a fost publicată în contextul în care Biserica Ortodoxă Română a lansat săptămâna trecută, înainte de Înviere, Candela Oficială de Înviere. Pe etichetă scrie “Ajutorul tău pentru Catedrala Mântuirii Neamului”, iar candela conţine şi o imagine cu macheta viitoarei catedrale.
“Acest nou model de candelă a fost conceput şi lansat, ca răspuns la nevoile credincioşilor ortodocşi, care erau nevoiţi să cumpere, din supermarket-uri sau pieţe, candele de diferite forme şi culori, improprii cultului creştin ortodox. Unele din aceste candele de pe piaţa liberă au lipite iconiţe ortodoxe, ajungând după ardere să fie aruncate şi profanate cu sau fără voie”, potrivit Arhiepiscopia Bucureştilor.
În ciuda planurilor măreţe ale Bisericii Ortodoxe, românii nu s-au dat în vânt după noul tip de candelă.
 

Vezi si

Recomandări ANPC de Moş Nicolae: Achiziţionaţi dulciuri şi jucării numai din magazine specializate!

Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, recomandă părinţilor să achiziţioneze …

One comment

  1. Pacatosilor, puneti amenzi celor care au contribuit la construirea locasurilor sfinte si care prin mila lor va permit un trai bun ?