Monday , September 26 2022

Cum arăta Sebastian Ghiță în momentul capturării

Fostul deputat Sebastian Ghiță a fost prins, în noaptea de joi spre vineri, în Belgrad, Serbia. Detaliile capturării sale, după patru luni de la dispariția din țară.
Sebastian Ghiță a fost legitimat în noaptea de joi spre vineri de poliția sârbă în Belgrad. Fostul deputat era însoțit de fratele său, Alexandru Ghiță.
El a încercat să-și schimbe înfățișarea. În momentul capturării, Sebastian Ghiță purta barbă și era ras pe cap.

foto: TVR
foto: TVR
Fratele său a prezentat documentele adevărate, în timp ce Sebastian Ghiță a prezentat niște documente false, prin care se dădea drept cetățean sloven. El a fost dus la o secție de poliție și i se va face dosar penal în Serbia pentru folosire de acte false, urmând ca ulterior să aibă loc procedura de extrădare.
Poliția română anunță că a colaborat cu autoritățile din zece state pentru capturarea fostului deputat: Serbia, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Turcia, Muntenegru, Croaţia, Austria, Italia şi Franţa.
Surse judiciare au declarat că a fost urmărit fratele lui Ghiţă, care iniţial s-a aflat la Istanbul, după care a plecat către Serbia.
Ghiţă a dispărut în 21 decembrie 2016 şi a fost iniţial dat în urmărire naţională după ce a încălat termenii controlului judiciar. Ulterior a fost dat în urmărire internațională. În țară, instanțele de judecată au emis două mandate de arestare în lipsă. În 10 ianuarie, un complet de la instanţa supremă a emis un mandat european de arestare pe numele lui Sebastian Ghiţă, omul de afaceri fiind dat şi în urmărire internaţională, prin Interpol.
Sebastian Ghiță a fost văzut ultima dată în public în 19 decembrie, la o întâlnire „protocolară” cu foştii membri ai Comisiei parlamentare pentru exercitarea controlului asupra Serviciului, care a marcat finalul mandatului fostului Legislativ. El a scăpat de filaj, pe DN1, între București și Ploiești, după ce a plecat de la întâlnirea de la SRI.
La jumătatea lunii martie, în spaţiul public au apărut informaţii că Sebastian Ghiţă ar fi fost localizat în Serbia. Informaţiile au fost negate atunci de premierul Sorin Grindeanu și de procurorul general, Augustin Lazăr, iar Poliția Română nu a confirmat informațiile. Ulterior, Dan Andronic a fost audiat la Poliție după ce s-a speculat că s-ar fi întâlnit cu Sebastian Ghiță la Belgrad. Ziaristul a negat că s-a văzut cu fostul deputat.
digi24.ro

Vezi si

VIDEO, FOTO. Ciucă și Ciolacu, descălțați la o întâlnire oficială în Japonia

Premierul României, Nicolae Ciucă, și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, au participat astăzi, în Japonia, …