Sunday , June 16 2024

Cum ar putea Parlamentul sa amane pana in toamna votul pentru urmarirea penala a lui Ponta

camera

Camera Deputatilor ar putea, daca va decide fortarea la maximum a reglementarilor interne, sa tergiverseze pana in toamna votul pentru urmarirea penala a premierului Victor Ponta. Ceea ce ar amana si posibila suspendare a lui Victor Ponta din functia de sef al Guvernului.
Astfel, explica jurnalistii de la Adevarul, primul pas a fost facut vineri, cand Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis sa trimita cererea DNA de avizare a urmarii penale in cazul lui Victor Ponta la Comisia Juridica.
Ce se intampla in continuare:
– Comisia Juridica trebuie sa informeze conducerea Camerei Deputatilor de cat timp are nevoie pentru a studia dosarul. Pentru aceasta are la dispozitie maximum cinci zile, ceea ce inseamna toata saptamana viitoare – termen limita 12 iunie.
– Biroul Permanent se intruneste pentru a stabili data maxima la care Comisia Juridica trebuie sa prezinte raportul. Primul Birou Permanent se va reuni abia peste 10 zile, adica 15 iunie. Abia atunci va face o adresa catre Comisia Juridica, care se va apuca de studierea dosarului, audierea celui invinuit etc. Dupa care va intocmi raportul ce va fi supus votului in plen. Termenul maxim pentru depunerea raportului este de 14 zile.
– Dupa ce este gata, Raportul Comisiei Juridice este prezentat, din nou, Biroului Permanent, care decide ziua votului din plen. Numai ca ne aflam deja in 29 iunie, cu doar doua zile inainte de intrarea in vacanta parlamentara, care dureaza trei luni.
Iar calendarul de mai sus nu tine cont de tehnicile de tergiversare folosite de parlamentari in cazurile anterioare: invocarea unor probleme cu documentele de la DNA – numerotarea paginilor, de exemplu, in cazul Sova -, neintrunirea cvorumului etc.

Vezi si

Un român a murit și alți doi au fost răniți într-un atac, în Congo. MAE: „Evitați orice călătorie!”

Ministerul Afacerilor Externe a transmis duminică, că un român și-a pierdut viața și alți doi …

error: