Saturday , April 20 2024

Cultele religioase cer ca Religia să fie materie opțională la Bacalaureat, iar sintagma „orientare sexuală” să fie ștearsă din noua Lege a Educației

Cultele religioase cer ca Religia să poată fi aleasă ca disciplină de examen la Bacalaureat, la fel ca alte materii din trunchiul comun. 13 reprezentanți ai cultelor religioase recunoscute de statul român au trimis o adresă la Ministerul Educației în care fac această solicitare.

Potrivit reprezentanților bisericilor, Religia nu ar trebui discriminată ca disciplină școală, în raport cu celelalte discipline care pot fi alese pentru examenul de Bacalaureat. „Nediscriminarea Religiei în raport cu alte discipline școlare din trunchiul comun, prin includerea acesteia în lista disciplinelor școlare, la alegere, în cadrul examenului național de Bacalaureat pentru ca elevii care frecventează orele de religie să aibă posibilitatea de a-și valorifica și verifica competențele dobândite la această disciplină, una dintre puținele care se studiază pe tot parcursul învățământului preuniversitar și singura care a fost validată de majoritatea covârșitoare a părinților”, se arată în adresa comună.

Totodată, cultele religioase cer eliminarea din proiectul Legii învățământului preuniversitar a „precizării referitoare la stabilirea unei perioade de înscriere la Religie sau de schimbare a opțiunii, care poate crea confuzie și noi presiuni asupra elevilor, în vederea retragerii de la ora de Religie”.

În același document cultele au solicitat și ca diversitatea să nu mai fie definită în proiectul legii învățământului, iar profesorii să nu mai fie obligați să o promoveze.

De asemenea, cultele mai solicită ca sintagma „orientare sexuală” să fie ștearsă din document.

Documentul este semnat de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe, Înaltpreasfințutul Părinte Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București – Biserica Romano-Catolică, Preafericitul Părinte Cardinal Lucian – Biserica Unită cu Roma, Rego-Catolică, Preasfințitul Episcop Datev Hagopian – Arhiepiscopia Bisericii Armene din România, Episcopl Bela Kato al Bisericii Reformate din România, Episcopul Reinhart Guib – Biserica Evanghelică C.A. din România, Episcopul Dezso Zoltan Aorjani al Bisericii Evanghelice Lutherane din România, Episcopul Istvan Kovacs al Bisericii Unitariere Maghiare, Viorel Iugam, președintele Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România, Cornel Haureș – președintele Bisericii Creștine după Evanghelie din România, Pastorul Ioan Filip – președintele Bisericii lui Dumnezeu Apostolice din România – Cultul Creștin Penticostal, Aurel Neamțu – președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, Mulfiul Iusuf Muurat – Șeful Comunității Musulmane din România.

 

Vezi si

Tablou furat dintr-o galerie de artă britanică, estimat la două milioane de euro, găsit în România după patru ani

Un tablou estimat la 2 milioane de euro, furat dintr-o galerie din Oxford, în 2020, …

One comment

  1. Cultele religioase sunt povesti din evul mediu , iar popii sunt parazitii societätii noastre.