Monday , March 4 2024

Culoar verde pentru camioanele cu mărfuri perisabile sau goale, la vămile cu Republica Moldova

Pentru fluidizarea traficului de mărfuri în la trecerea frontierei din România și Republica Moldova, autoritățile au decis crearea unui culoar verde pentru camioanele care transportă mărfuri perisabile şi centru cele care sunt goale și au fost detașati lucrători suplimentari.

Șeful Poliţiei de Frontieră Române a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanţii autorităţilor responsabile din Republica Moldova, pentru a găsi soluţii pentru reducerea timpului de aşteptare la punctele de trecere a frontierei de la graniţa comună.

Măsurile imediate stabilite în cadrul grupului de lucru pentru optimizarea traficului la frontieră au vizat fluidizarea traficului prin crearea unui culoar verde destinat camioanelor goale si celor care transportă mărfuri perisabile, suplimentarea personalului Poliţiei de Frontieră Române, pentru controlul documentelor, cu poliţişti de frontieră pe fiecare tură serviciu, încă din data 10.06.2022; suplimentarea personalului planificat la efectuarea controlului vamal al mărfurilor de către Autoritatea Vamală Română, cu şase lucrători vamali/tura serviciu, precum si a numărului staţiilor de lucru.

Fluxurile de mărfuri vor fi organizate în funcţie de încărcătură, astfel încât să existe posibilitatea dirijării camioanele goale de către autorităţile din R. Moldova către punctele de trecere cu valori de trafic mai reduse, cum ar fi Stânca-Costeşti şi Oancea-Cahul,

Au fost stabilite principiile de funcționare, posibilitățile de amplasare a tonetelor de control, numărul personalului alocat pentru fiecare instituție, urmând ca aceste aspecte să fie implementate în perioada imediat următoare.

În urma întalnirii de ieri, Autoritatea Vamală Română a detașat deja 6 lucrători vamali suplimentari care au început activitatea în punctul vamal de frontieră. În același timp, președintele autorității a dispus măsuri de curațenie si igienizare, fiind
alocați 10 muncitori care se ocupă de această activitate.

Autoritățile vamale din Republica Moldova urmează să informeze transportatorii că, după ce vor completa declarațiile vamale on-line, timpul de staționare a unui camion în PTF se va reduce considerabil. (Mediafax)

Vezi si

Trei trailere cu echipament militar care mergeau spre baza Mihail Kogălniceanu, implicate într-o tamponare în lanţ pe DN1

Trei autovehicule militare străine care făceau parte dintr-un convoi au fost implicate, luni, într-o tamponare …