Friday , June 21 2024

CSM a trimis la Cotroceni motivarea avizului negativ privind revocarea șefei DNA

Raportul pentru avizul negativ dat propunerii de revocare a procurorului-şef al DNA va fi făcut public astăzi. Vicepreşedintele CSM preciza, ieri, că documentul va ajunge la cei care trebuie să ia decizii. În acest caz este vorba despre preşedintele Klaus Iohannis.
toader-kovesi

CSM a trimis la Cotroceni motivarea avizului negativ în cazul cererii de revocare a lui Kovesi de la conducerea DNA.
Raportul cu motivarea avizului negativ dat de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cererii ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost finalizat şi a fost “transmis decidenţilor”, anunţă CSM.
„În urma avizului nefavorabil privind propunerea ministrului justiţiei de revocare a doamnei Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că hotărârea nr. 52 din 27 februarie 2018 a fost motivată şi înaintată decidenţilor pentru a dispune măsurile legale”, a transmis vineri CSM.
Ministrul Justiţiei a criticat, acum câteva zile, întâzierea publicării raportului. Tudorel Toader susţinea că procurorilor din Consiliu le este greu să argumenteze contra evidenţei.
Reamintim că ministrul Justiţiei a cerut, pe 22 februarie, revocarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi. A prezentat atunci 20 de motive în susţinerea demersului său.
În şedinţa CSM de acum acum două săptămâni, procurorul-şef al DNA a spus că motivele invocate de Tudorel Toader sunt „nereale, nedovedite şi netemeinice”.
Avizul Consiliului Superior al Magistraturii este consultativ pentru preşedintele Klaus Iohannis.
digi24.ro

Vezi si

Măsuri pentru fluidizarea traficului și puncte de prim ajutor deschise în principalele vămi în perioada Rusaliilor

Poliția de frontieră a anunțat vineri că a luat măsuri pentru fluidizarea traficului în perioada …