Thursday , December 1 2022

CSM a admis candidatura Adinei Florea pentru funcția de procuror în Secția de anchetare a magistraților

Comisia CSM i-a aprobat candidatura Adinei Florea pentru postul de procuror pe funcție de execuție în cadrul Secției de anchetare a infracțiunilor din justiție, potrivit Mediafax. Procurorul-șef al noii secții este Florean Sterschi, de la Parchetul General.

Adina Florea, propunerea ministrului Justiției pentru șefia DNA, a fost acceptată, de către comisia formată din membri CSM, pentru funcția de procuror pe funcție de execuție. Potrivit rezultatelor publicate de CSM, procurorul-șef al Secției este Florena Strechi, de la Parchetul General.
Adina Florea, propusă de ministrul Justiției la conducerea DNA, a declarat, vineri, că înscrierea pentru un post de procuror de execuție în Secția de anchetă a magistraților nu este o variantă de rezervă, reiterând ideea potrivit căreia, dacă va fi acceptată de Iohannis la DNA, va merge acolo.
“Nu este vorba despre o funcție, este vorba de o candidatură pentru execuție, aceasta. Dacă mă numește domnul președinte, o să merg la DNA. Nu , nu este deloc o variantă de rezervă. Desfășurarea activității profesionale , pur și simplu (m-a îndemnat să mă înscriu și pentru funcție -n.r.)”, a declarat Adina Florea, la ieșirea din sediul CSM.
Anterior, procurorul spunea, în faţa membrilor CSM, că cele două candidaturi nu au legătură una cu alta și că nu trebuie confundate.
HotNews

Vezi si

Salariile bugetarilor se majorează cu 10% de la 1 ianuarie 2023; indemnizaţiile pentru funcţiile de demnitate publică se plafonează

Drepturile salariale ale personalului din sectorul bugetar se majorează cu 10%, de la 1 ianuarie …