Thursday , March 30 2023

Cseke vrea să elimine problemele generate de cazuri în care medici lucrează şi la stat, şi la privat

Ministerul Sănătăţii va promova în Guvern în proiect prin care să elimine problemele generate de cazurile în care medicii profesează atât în spitale publice, cât şi în unităţi private, a declarat, miercuri, ministrul de resort, Attila Cseke.
“Acest lucru trebuie eliminat, pentru că din punct de vedere al sistemului medical nu şi-a dovedit eficienţa, iar din punct de vedere al pacientului această soluţie este păguboasă. Practic, astăzi se întâmplă următorul lucru: pacientul se duce la spitalul public, dimineaţă, i se fac analizele, şi este rechemat la clinica privată de către acelaşi medic, după-masă, unde mai este de multe ori şi taxat. Deci, practic, pacientul care plăteşte şi contribuţie de sănătate, plăteşte şi după-masă o taxă pentru un serviciu efectuat de spitalul public, pe banii spitalului public, de către acelaşi medic care lucrează şi în public şi în privat”, a spus Cseke.
La sfârşitul lunii iulie, ministrul Sănătăţii a declarat că pentru medicii care lucrează atât în sistemul public, cât şi în cel privat ar trebui să există o delimitare clară a activităţii, astfel încât pacientul să nu fie pus să plătească de mai multe ori.
“Nu sunt împotriva celor care lucrează atât în sistemul de stat, cât şi în cel privat, dar cred că ar fi nevoie de o delimitare clară a activităţii. Mă refer, spre exemplu, la medicii care fac analize bolnavilor în spitalele publice, apoi, pe baza rezultatelor obţinute, îi cheamă în clinicile private şi îi taxează”, a spus atunci Attila.
Ministrul Sănătăţii crede că în aceste cazuri este de fapt mai mult o problemă de etică.

Vezi si

Poșta Română ar vrea să intre pe piața RCA

 „Statul român ne cere, ni s-a spus. Avem această problemă a RCA-urilor. Miza Poștei nu …

One comment

  1. Poate propune un proiect de lege care sa i oblige pe ministri care lucreaza la sa nu aiba si activitati private caci este pagubos pentru stat si pentru noi…ce spuneti