Wednesday , July 24 2024

Criza refugiaţilor. Austria trimite armata la graniţa cu Ungaria

armata

Austria trimite armata la graniţa cu Ungaria. Este vorba de 2200 de soldaţi austrieci care se vor afla la frontieră.
Austria a mobilizat armata la graniţa cu Ungaria pentru a face faţă valului de imigranţi. Vor fi 2.200 de soldaţi la frontieră.
Operaţiuni militare se desfăşoară şi în Marea Mediterană, tot în lupta cu valul de imigranţi.
Circulația trenurilor în ambele sensuri între Austria și Germania a fost suspendată duminică la inițiativa Germaniei, începând cu orele locale 17:00 (18:00, ora României) până luni la orele locale 06:00 (07:00, ora României), informează EFE.
Suspendarea traficului feroviar survine în aceeași zi în care Germania a anunțat reintroducerea temporară a controalelor la frontierele interne ale UE, în special la cea cu Austria, țară pe unde intră sute de refugiați care fug de războaie sau sărăcie din țările din Orientul Mijlociu și Asia.
Ministerul german de Interne a dispus introducerea de controale temporare la frontiera cu Austria, conform reglementărilor Schengen pentru cazuri de urgenţă, după măsuri similare adoptate la graniţa austriaco-ungară.
Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, a declarat că refugiaţii nu vor putea alege ţările-gazdă şi a îndemnat celelalte state europene să intensifice eforturile de solidaritate în criza imigranţilor.
Germania a avut şi în luna mai controale temporare la frontiera cu Austria. Conform Acordului Schengen, în situaţii excepţionale, ţările pot introduce, temporar, controale la frontierele din cadrul spaţiului comun de liberă circulaţie. Berlinul a argumentat că măsurile temporare de control sunt prevăzute în Articolul 23(1) al Regulamentului CE 562/2006 privind administrarea Spaţiului Schengen.
 

Vezi si

Marcel Ciolacu: Vom negocia cu noua Comisie Europeană un acord pe șapte ani pentru reintrarea în ținta de deficit de 3%

România va negocia cu noua Comisie Europeană un acord pe șapte ani pentru reintrarea în …